Acele celor patru cadrane ale ceasului, câte unul de fiecare parte a turnului din Palatul Westminster care găzduiește Big Ben și alte patru clopote, s-au oprit la ora 12.55, astfel că ceasul nu a mai anunțat ora 13.00.

Jumătate de oră mai târziu, acele ceasului au fost mutate înainte, dar orologiul a continuat să funcționeze cu o întârziere de aproximativ cinci minute, potrivit martorilor. La ora 13.47, acele au fost mutate din nou înainte pentru a arăta ora corectă.

„Suntem conștienți de faptul că ceasul din Turnul Elisabeth a afișat temporar ora incorectă miercuri după-amiază”, a declarat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

„Mecanicii ceasului au lucrat rapid pentru a remedia problema, iar acesta funcționează acum normal”.

Clopotul Big Ben, de 13 tone, a fost în mare parte „tăcut” în ultimii 5 ani, timp în care a avut loc o restaurare majoră a Turnului Elizabeth, clopotele reluând în cele din urmă serviciul regulat în noiembrie 2022.

Clopotele au fost dezactivate în 2017 pentru a proteja auzul muncitorilor de pe turn și au atras numeroase critici din partea unor parlamentari de rang înalt și a premierului de atunci, Theresa May.

Urmărește-ne pe Google News