Potrivit sursei citate, încă un polițist, în vârstă de 24 de ani, a fost declarat mort după atacurile comise duminică în orașele Derbent și Mahacikala din Daghestan. Astfel, 16 polițiști sunt anunțați morți în total, plus nouă civili, printre care un preot.

Cu toate acestea, unele surse indică 21 de morți, în timp ce altele 23. Ultimul bilanț furnizat de autoritățile ruse este de 19 morți, dintre care 15 polițiști.

Pe de altă parte, The Moscow Times scrie că autoritățile ruse au început o verificare a oficialilor din Daghestan, pentru stabili dacă unii dintre ei au legături cu organizații islamiste.

„Vom face acest lucru în mai multe etape, dar ceea ce s-a întâmplat aici duminică nu se potrivește cu alte cazuri”, a declarat liderul regional Serghei Melikov.

The Moscow Times evocă o posibilă campanie de epurare a instituțiilor din această republică majoritar musulmană unde structurile ruse de securitate au efectuat în ultimele luni mai multe operațiuni numite antiteroriste.

Verificarea oficialilor locali vine după ce s-a aflat că doi dintre cei opt fii ai șefului raionului Sergokalinsk, Magomed Omarov, au fost implicați în atacurile de duminică. Omarov, membru al partidului Rusia Unită, a fost arestat luni.

Urmărește-ne pe Google News