Institutul de Științe Legale din Harris și-a actualizat decesele legate de furtună și au inclus o femeie de 89 de ani, Agnes Stanley, care a fost găsită înecată în casa sa inundată în care apa ajunsese la 1,2 metri înalțime. O femeie de 76 de ani a fost găsită în apele din apropierea unui vehicul, iar un bărbat de 45 de ani, Travis Lynn Callihan, a încercat să iasă din mașina sa și a fost luat de ape. El a ajuns la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Membrii familiei și autoritățile au raportat cel puțin 18 decese, deși încă mai sunt cadavre care nu au fost găsite.

Singapore dă o mână de ajutor

Ministrul apărării din Singapore a anunțat că patru dintre elicopterele sale militare vor începe miercuri să asiste în eforturile de ajutorare a victimelor uraganului Harvey.

Elicopterele CH-47 Chinook sunt amplasate în Grand Prairie, Texas, ca parte a unui parteneriat de zeci de ani dintre Forțele Aeriene ale Republicii Singapore și Garda Națională din Texas. Ministerul declară că elicopterele vor putea transporta trupe, evacuați și provizii.

Primul ministru Lee Hsien Loong a făcut oferta în cadrul unui apel cu președintele Donald Trump marți târziu. Cei doi lideri urmează să se întâlnească la Casa Albă în octombrie.

Singapore a făcut o ofertă similară după uraganul Katrina în 2005.

Mai mulți escroci profită de inundații pentru a jefui case

Oficialii americani spun că au primit rapoarte tulburătoare despre persoanele care se prezintă ca fiind agenți speciali ai Homeland Security le spun locuitorilor să evacueze casele, pentru ca apoi să-i poată jefui.

Polițiștii le recomandă locuitorilor să ceară ca persoanele care se prezintă la ușă să se legitimeze, să-și arate insignele și acreditările oficiale.

Oficialii din Houston au transmis într-un comunicat că atât în limba engleză, cât și în limba spaniolă, că nu verifică statutul de imigrant al celor care vin în adăposturi.


Citește și: Cum mai poate deveni Simona Halep numărul 1 mondial la sfârșitul US Open, după eșecul cu Sharapova


 

Urmărește-ne pe Google News