Conform proiectului unei ordonanțe a Ministerului Federal al Sănătății, vor fi acceptate și certificatele de imunitate ori dovada vaccinării împotriva Sars-Cov-2, mai scrie Bild, citat de Deutsche Welle. Noile reglementări ar urma să intre în vigoare în ianuarie.

Persoanele care nu dispun de niciunul dintre documentele solicitate nu vor putea pătrunde pe teritoriul Republicii Federale, notează Bild.

La intrarea din zonele de risc din spațiul Schengen, un rezultat al testului de coronavirus, dovada vaccinării sau a certificatului de imunitate trebuie să fie puse la dispoziția departamentului de sănătate cu până la 72 de ore înainte de intrarea în țară. Prin intermediul noilor reguli ar urma să fie suspendată obligația anterioară de carantină pentru călătorii din zone de risc.

„Bild” mai precizează că este încă neclar când va fi emis regulamentul. Proiectul prevede că regulile ar urma să intre în vigoare în cursul lunii ianuarie.

Pe 15 decembrie, autoritățile germane au decis includerea României, cu întreg teritoriul național, pe lista „zonelor de risc“, renunțându-se astfel la diferențierea statutului de risc pentru fiecare județ în parte.

În ultimele două zile, Germania a raportat un număr record de noi infecții cu coronavirusul (circa 30.000 de noi infecții). O valoare record s-a înregistrat și în privința deceselor, miercuri numărul acestora fiind de 952.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News