Scrisă la patru mâini împreună cu reputatul autor James Patterson, cartea are ca subiect dispariţia preşedintelui SUA Jonathan Lincoln Duncan în mijlocul unei grave crize mondiale.

„Îmi plac thrillerele”, spune fostul președinte. „Am citit un număr mare de astfel de cărți. Tocmai am terminat cea de-a treia carte din trilogia Red Sparrow de Jason Matthews”. El a adăugat și că este „un fan” al muncii lui Patterson și „a devorat” toate cele 25 de cărți ale sale, care îl au în centru pe detectivul psiholog Alex Cross.

Este pentru prima dată când un fost presedinte american a scris un thriller. Ar putea să dispară un preşedinte în exerciţiul funcţiunii, aşa cum se întâmplă în cartea sa? Da, ar putea, însă nu pentru mult timp, pentru că membrii Secret Service sunt alături de el pentru a-i salva viaţa, a declarat Clinton cu prilejul prezentării lucrării sale la festivalul BookCon din New York.

Clinton mai spune că personajul din cartea sa nu este inspirat Potrivit lui, personajul nu se inspiră din el însuşi, pentru că „este mult mai tânăr” şi nici din Donald Trump, având în vedere că acest preşedinte „nu lipseşte şi ţine să ne reamintească acest lucru printr-o postare zilnică pe Twitter”.

Fostul președinte, ales la Casa Albă în 1992, a publicat în 2004 o carte autobiografică ”My Life”.

Postul de televiziune Showtime a cumpărat drepturile pentru a realiza un serial după cartea ”The President is Missing”, iar George Clooney este văzut de mulți ca favorit pentru a primi rolul președintelui Statelor Unite.


Citește și: EXCLUSIV / Interviu cu Mihaela Buzărnescu, “surpriza de la Roland Garros”. Ce cadou își face după turneu


Urmărește-ne pe Google News