Deși suma este mai mică decât în 2020 și 2021, este în continuare mai mare decât în jumătate dintre anii scurși din 2000 încoace.
Cofondatorul Microsoft Bill Gates și fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg acontează aproape jumătate din total.
O sumă de 8 miliarde de dolari a ajuns la fundații, în vreme ce 5 miliarde de dolari au ajuns doar la Fundația Bill & Melinda Gates.
Topul 10 este compus din:
1. Bill Gates – 5,1 miliarde de dolari
2. Michael Bloomberg – 1,7 miliarde
3. Warren Buffett – 759 milioane de dolari
4. Jacklyn și Miguel Bezos – 711 milioane de dolari
5. John și Laura Arnold – 617 milioane de dolari
6. Ruth DeYoung Kohler II – 440 milioane de dolari
7. Sergei Brin – 411 milioane de dolari
8. Denny Sanford – 333 milioane de dolari
9. Alice Clark – 322 milioane de dolari
10. Harry și Linda Fath – 275 milioane de dolari.
Nume mai puțin cunoscute
Jacklyn și Miguel Bezos sunt părinții lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Aceștia au devenit miliardari după ce au investit inițial în Amazon și au acum o avere estimată la 30 de miliarde de dolari, conform South China Morning Post.
John Arnold este fost șef al Enron și fondator al Arnold Ventures.
Ruth DeYoung Kohler II a fost profesoară și director de muzeu, conducând Centrul de Arte John Michael Kohler în perioada 1972-2016. Tatăl său a condus Kohler Co, o companie de producție industrială de țevi, motoare, generatoare și mobilă. Ruth DeYoung Kohler ll a murit în noiembrie 2020.
Denny Sanford este om de afaceri și filantrop, fondator și proprietar al First Premier Bank.
Alice Clark este văduva fostului om de afaceri Alfred James Clark, care a murit în 2015. Acesta a avut Clark Construction Group, una dintre cele mai mari companii de construcții din SUA.
Henry Fath deține proprietăți imobiliare de peste 40 de ani. Conform Cincinati.com, deține peste 8.400 de apartamente în mai multe state americane.
Cine donează și cine nu
Publicația notează că numai 19 din primii 50 de donatori sunt în topul Forbes al celor mai bogați 400 de americani, ceea ce subliniază mai mult ce miliardari nu donează la scară largă, în special într-un moment în care inegalitatea crește, iar cei mai bogați americani plătesc efectiv doar 8,2% taxe.
Aceasta mai subliniază că este ușor ca lumea să fie concentrată pe donațiile făcute de Bill Gates, Michael Bloomberg, Warren Buffett și Sergey Brin, care au fost în mod consistent printre donatorii de top ai țării.
Mackenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a acordat 14 miliarde de dolari din 2019 încoace către 1.600 de organizații nonprofit.
Alzheimer și mediu
Conform site-ului, unii dintre donatori acordă sume de bani pentru tratarea bolii Alzheimer, precum Leonard Lauder – un moștenitor al Estee Lauder. Jeff Bezos și Bill Gates au donat fiecare câte 11,25 milioane de dolari către o fundație axată pe această boală.
În schimb, deși donatorii au arătat că au făcut daruri totalizând 186,8 milioane de dolari către cauze legate de mediu, doar 27,6 milioane de dolari au ajuns la o organizație de mediu și 50 de milioane pentru schimbări climatice.
Alte sume mari au ajuns la Institutul Schmidt al Oceanului și pentru programul oceanic al Universității California din Santa Barbara.