După Revoluția din 1989, Regele Mihai a fost oprit de regimul Ion Iliescu să se intoarcă în tară, cu excepția Paștelui din 1992, când a atras mulțimi entuziaste, venite să-l vadă. De-abia sub președinția lui Emil Constantinescu, în 1997, și-a primit înapoi cetătenia romană. Ulterior, i-au fost retrocedate și o parte din proprietăti.

Din biroul său de la Versoix și, începând cu 2001, din cel de la București, Regele Mihai a militat pentru intrarea României în NATO și în Uniunea Europeană. Majestatea Sa a încurajat respectarea drepturilor omului, dezvoltarea economiei de piață, păstrarea culturii naționale, respectarea adevărului istoric, respectarea și garantarea proprietății private, consolidarea statului de drept și a democrației în țara noastră.

Regele Mihai și Regina Ana locuiesc din 2004 la Aubonne, în Elveția. De marile sărbători creștine și, în funcție de angajamentele Lor publice, Majestățile Lor aleg să fie alături de cei dragi fie la Castelul de la Savarsin, fie la Palatul Elisabeta.

Pe 30 decembrie 2007, Mihai a modificat Statutul Casei Regale, renunțând la legea salică de succesiune. Astfel, după moartea sa, principesa Margaretă, fiică cea mare, va deveni șeful Casei Regale a României.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, la 25 octombrie 2011, Mihai a ținut un discurs în față camerelor reunite ale Parlamentului României.

În martie 2016 a fost anunțată imbolnăvirea lui de cancer și retragerea din viață publică.

Pe 6 noiembrie 2017, Casa Regală a anunțat că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a agravat.

Urmărește-ne pe Google News