Prima biserica de gheata din Romania va fi construita chiar in inima Muntilor Fagaras, in imediata vecinatate a cabanei Balea Lac. Autorul ineditei constructii nu este nimeni altcineva decat patronul cabanei, Arnold Klingeis, cel care anul trecut a ridicat primul hotel de gheata, constructie care a atras mii de turisti in zona si s-a bucurat de o publicitate masiva din partea mass-media nationale si internationale.
Prima biserica construita complet din gheata se va ridica in perioada imediat urmatoare chiar pe locul unde Ceausescu planuia sa isi construiasca un hotel numit Palatul Cristal, mai exact la cateva sute de metri de cabana Balea Lac din Muntii Fagaras. Initiatorul proiectului primei biserici de gheata este Arnold Klingeis, cel care anul trecut a ridicat si primul hotel de gheata dupa modelele din tarile nordice. Acesta a confirmat ca lucrarile la hotelul de gheata au inceput deja, acesta urmand sa fie finalizat inaintea bisericii. ”Vreau sa dezvolt cat mai mult turismul in aceasta zona si sa atragem investitii internationale. De aceea m-am reapucat sa ridic hotelul de gheata, care, spre deosebire de cel de anul trecut, va fi mult mai mare. In plus, voi ridica si o biserica din gheata dupa modelul celor din tarile nordice, in imediata vecinatate a hotelului.
Constructia va fi facuta dupa modelul celor din tarile nordice
Toate obiectele de cult din aceasta biserica vor fi tot din gheata, unele dintre ele turnate in forme speciale, iar enoriasii tuturor cultelor bisericesti vor fi bine veniti aici. La fel ca anul trecut, toata materia prima pentru aceste doua constructii o vom lua din lacul Balea, iar constructorii vor fi in mare parte cei de anul trecut pentru ca au deja experienta. In privinta bisericii, am purtat deja discutii cu Mitropolia Ortodoxa, cu Biserica Evanghelica si urmeaza sa vorbesc si cu Biserica Catolica pentru ca vreau ca in ianuarie, chiar de Boboteaza, sa sfintesc acest lacas de cult unic in Romania”, ne-a declarat Arnold Klingeis.
Potrivit acestuia, atat hotelul, cat si biserica din gheata fac parte dintr-o ampla campanie de promovare numita ”Bucovina”, care are drept scop dezvoltarea unei zone mai putin turistice intr-o zona cu un target transcontinental.