Capitalei si masoara aproape un kilometru. Dupa ce parcurgi o treime din lungimea sa, o sa te trezesti in fata cu un zid alb. De cele mai multe ori, locatarii din zona te lamuresc. „Zilnic, masinile se opresc la gard. Noi le spunem sa ocoleasca pe strada Labirintului”, ne-a spus Vlaescu Ion, care locuieste in blocul de langa biserica.
in anul 1984, s-a elaborat un plan de sistematizare a zonei, care presupunea si demolarea cladirilor ce apartin Uniunii Adventiste. Cand au inceput lucrarile, in anul 1988, muncitorii au locuit in cladirile acelea, care erau in plan a fi demolate ultimele. A venit, insa, Revolutia, iar Uniunea Adventista din Romania a reintrat in posesia imobilelor. „in 1993 au inceput negocierile cu Primaria. intelegem ca trebuie finalizata lucrarea in cele din urma. Dorim, totusi, sa ramana in picioare biserica, ridicata in 1923. Ea nu e situata pe locul unde ar fi trebuit sa fie strada. Celelalte cladiri, in care sunt tipografia si editura, alea sunt problema. Biserica poate ramane in picioare, cu intrarea pe strada Labirintului”, ne-a declarat Adrian Bucaneanu, presedintele Uniunii Adeventiste din Romania.
Reprezentantii Primariei sectorului 3 susutin ca pana la urma strada va fi degajata de acele cladiri. „in 1997, am facut un plan de urbanizare, care prevedea demolarea cladirii. in 1999, am inceput o procedura de expropriere si am propus proprietarilor sa le dam un teren care e in imediata apropriere. Au fost niste neintelegeri, dar pana la urma se va face o expropriere, fiind vorba de utilitate publica”, ne-a declarat stefan Dumitrascu, arhitect-sef la Primaria sectorului 3.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!