Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației ‘Studenți pentru viață’ de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment care va avea loc în după-amiaza zilei de 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri) în 285 de localități, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.
Aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.
Patriarhia Română nu face parte dintre organizatori, dar a binecuvântat și sprijină spiritual manifestarea.
”Precizăm că participarea clerului și mirenilor la acest eveniment nu este obligatorie, ci benevolă. În cadrul acestui eveniment sunt reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieții prin nașterea de copii și creșterea lor în credință sfânta și iubire milostivă”, mai transmite BOR.
Biserica Ortodoxă organizează în martie Marșul pentru viață 2017 – ‘Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine. Evenimentul se va desfăşura în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie 2017, când este Sărbătoarea Bunei Vestiri. Sfântul Sinod al BOR îi îndeamnă pe toţi părinţii care lucrează în străinătate fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceştia suferă în mod deosebit din cauza lipsei prezenţei fizice şi afective a părinţilor.
”Prin acest eveniment se mărturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române, valorile familiei creştine tradiţionale”, informează un comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române.
Recent, BIserica Ortodoxă Română a transmis că, în contextul „fenomenului emigraţiei actuale”, Sfântul Sinod al BOR ”îi îndeamnă pe toţi părinţii care lucrează în străinătate fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceştia suferă în mod deosebit din cauza lipsei prezenţei fizice şi afective a părinţilor”.
Biserica Ortodoxă a luat măsuri sporite pentru asigurarea desfăşurării în linişte a slujbelor religioase, protejată de dispoziţiile art. 381 din Codul penal care sancţionează cu închisoare sau amendă ‘împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios care este organizat şi funcţionează potrivit legii, precum şi de dispoziţiile legale care sancţionează tulburarea liniştii publice”.