Imobilul din Paris va fi transformat într-o şcoală românească, iar cel de la Roma va găzdui un centru social rezidenţial pentru mamele şi copiii care vin la tratament la Spitalul Pediatric Bambino Gesu.

„Ca prim-ministru, mi-am asumat consolidarea parteneriatului dintre stat şi culte, mai ales în domeniile social, medical şi educaţional. De aceea, aprobăm azi sprijinirea achiziţionării de către Biserica Ortodoxă Română a două imobile în Franţa şi Italia”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a precizat că imobilul din Paris va ajunge o şcoală românească şi va contribui la păstrarea identităţii spirituale, culturale şi lingvistice a românilor din Franţa.

„Cel din Roma va găzdui un centru social rezidenţial pentru mamele şi copiii care vin la tratament la Spitalul Pediatric Bambino Gesu. Astfel, vom fi alături de familiile românilor care au nevoie de sprijinul şi empatia noastră”, a adăugat arătat Marcel Ciolacu.

Astfel, Guvernul va aproba miercuri alocarea de bani din fondul de rezervă pentru a sprijini Biserica Ortodoxă Română (BOR) să cumpere cele două imobile, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de HotNews.ro, bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte se va suplimenta cu 26,2 milioane de lei, echivalentul a peste 5,2 milioane de euro.

„Din această sumă, 18,2 milioane de lei vor fi alocați Parohiei Sf. Parascheva și Sf. Genoveva, Paris (…) pentru achiziționarea și transformarea unui imobil într-un complex educațional, care va cuprinde o școală pentru mai multe cicluri de învățământ, o sală multifuncțională și o capelă, pentru a sprijini activitățile sociale și educaționale ale comunității românești din Franța”, arată sursa citată.

O sumă ceva mai mică va fi bugetată pentru achiziționarea unui imobil în Roma.

„Diferența de opt milioane lei va fi alocată de Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, pentru achiziționarea unui imobil în Roma”, au mai spus sursele guvernamentale.

Acest imobil va fi transformat într-un centru social, în care să fie găzduiți atât copiii români bolnavi care vin la tratament la spitale de profil din Roma, cât și aparținătorii acestora.

Urmărește-ne pe Google News