Să cumperi un coşciug de 2.500 de lei cu o reducere de 40% nu-i de colea. Patronii unui magazin de servicii funerare de pe strada Ritmului, din Capitală, s-au gândit că nu ar fi rău să ofere o reducere la unul din cele mai scumpe produse. Astfel, un coşciug confecţionat din lemn de stejar, al cărui preţ este de 2.500 de lei, a putut fi cumpărat ieri cu 1.500 de lei.
Până şi hainele second hand sunt la reduceri în acest weekend. Iar treaba merge de minune. Ne-a spus-o chiar vânzătoarea, dar am văzut şi noi. Vasile Mitroi, de 73 de ani, a plecat extrem de mulţumit după ce şi-a achiziţionat două perechi de pantaloni cu doar 23 de lei, în timp ce alţi clienţi scotoceau de zor în coşurile cu haine.

Nici precupeţii din piaţa Obor nu s-au lăsat mai prejos. “Păi, dacă toată lumea e la Black Friday, suntem şi noi. Până şi varza e mai bună dacă are reducere de preţ”, ne-a spus Alexandru, mândru nevoie mare de afişulsac pe care l-a făcut pentru ocazia specială. La o altă tarabă, Nicoleta striga cât o ţineau plămânii că are roşii ieftine, la Black Friday.

De isteria reducerilor au profitat zilele acestea şi agenţiile de turism. Preţul pentru un sejur de două nopţi la Roma, cu mic dejun şi transport cu avionul începe de la 79 de euro. Şi la Veneţia putem merge trei nopţi cu aceeaşi bani, însă tariful creşte în funcţie de hotel. Un citybreak la Milano costă de la 109 euro/persoană. În sumă e inclus transportul cu avion, trei nopţi cazare şi mic dejun. Londra se poate vizita pentru 129 de euro. Minivacanţa include zbor dus-întors şi cazare două nopţi, fără mic dejun. (Mihaela Barbu)


Vinerea neagră a fost cu noroc şi pentru viitoarele mirese care au fost în căutare de rochii la târgul organizat în această perioadă la Bucureşti. Tinerele s-au călcat în picioare pentru a cumpăra rochiile de 18 lei bucata, chiar dacă modelele erau din colecţiile trecute, iar culoarea şi-a pierdut de multă vreme strălucirea. La sfârşitul zilei mai rămăseseră pe umeraşe câteva piese. Cele mai scumpe rochii, cu preţuri de 7.800 sau 6.000 de lei, s-au vândut cu 1.200 de lei sau 1.500 de lei. Totodată s-au făcut reduceri între 10% şi 50% şi la alte produse ce fac parte din spectacolul unei nunţi: zăpadă carbonică, verighete sau ornamente florale. (Luana Mare, Andreea Archip)

fotografii: Gabriel Pătruț

Urmărește-ne pe Google News