„Aceasta am văzut în ultimele săptămâni și în ultimele luni, și anume că Iranul merge înainte cu acest program”, a insistat șeful diplomației americane.

Totuși, Iranul „nu a pus la punct” deocamdată „o armă” nucleară, a subliniat el.

Blinken a reiterat obiectivul SUA ca Iranul să nu dețină niciodată o armă nucleară, precizând că „favorizează calea diplomatică” pentru a realiza acest lucru.

Antony Blinken a criticat decizia fostei administrații Trump de a retrage SUA din acordul internațional privind programul atomic iranian, care avea drept scop restricționarea activității nucleare a regimului de la Teheran schimbul relaxării sancțiunilor. Denunțând acordul, fostul președinte Donald Trump a introdus sancțiuni grele împotriva Republicii Islamice Iran.

Întrebat ce așteaptă SUA de la președintele ales iranian Masoud Pezeshkian, Blinken a spus că este sceptic. „Realitatea este că liderul suprem (ayatollahul Ali Khamenei – n.r.) continuă să decidă totul, așa că nu avem mari așteptări, dar vom vedea ce vor face el și echipa lui odată ce vor fi în funcție”, a afirmat șeful diplomației americane, potrivit France-Presse, preluată de ziarul francez Le Figaro.

Urmărește-ne pe Google News