Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) va prelua 75% din acţiunile companiei, devenind astfel acţionar majoritar al companiei.
„Având în vedere că solicităm executarea garanţiei de peste 13 luni de zile, imediat ce am primit notificarea din partea Ministerului Finanţelor, acţionarii Blue Air Aviation S.A. au notificat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) pentru a se prezenta în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Societăţii, în vederea îndeplinirii obligaţiei de garantare de către acţionarii actuali şi predării dreptului de proprietate asupra a 75% din acţiunile Societăţii Statului Român, prin A.A.A.S.”, a transmis Blue Air, vineri, într-un comunicat de presă.
Compania a mai spus că azi Acţionarii Societăţii au fost contactaţi telefonic de reprezentanţii A.A.A.S. prin care s-a solicitat o întâlnire pentru a stabili modul și detaliile legate de această predare.
Cătălin Drulă: „Grindeanu și Câciu sunt complici la țepuirea românilor”
Fost ministru al transporturilor, Cătălin Drulă a criticat faptul că Ministerul Finanțelor a decis ieri să execute garanțiile Blue Air.
„Grindeanu și Câciu sunt complici la țepuirea românilor: abia ieri au executat garanțiile Blue Air. Ministerul Finanțelor a decis ieri să execute garanțiile Blue Air. Statul devine astfel acționar majoritar al companiei Blue Air. Este evident mult prea târziu.
Acest pas putea fi făcut (și TREBUIA făcut) din ianuarie 2022, prima lună în care Finanțele au plătit, ca garant, rata la credit în locul Blue Air”, a scris Cătălin Drulă, vineri, pe Facebook.
Ministerul Finanţelor a anunţat joi că a solicitat Eximbank să analizeze posibilitatea executării garanţiilor companiei Blue Air depuse la acordarea împrumutului de peste 300 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor economice suferite din cauza pandemiei COVID-19 şi pentru acoperirea parţială a nevoilor urgente de lichiditate.
Zborurile Blue Air au fost întrerupte din 6 septembrie, în urma popririi puse pe conturile companiei, din cauza datoriilor.
Pe 30 septembrie, compania a anunțat că nu poate relua zborurile pe 10 octombrie, cum anunțase inițial, din cauza dificultăților financiare, și nu a mai avansat un nou termen.
ANPC a anunțat pe 4 octombrie că a decis sancționarea cu încă 10 milioane de lei a companiei low cost Blue Air, echivalentul a două milioane de euro, a doua oară în ultimele trei luni când Blue Air era sancționată cu această sumă, după amenda identică din iulie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro