Personaj complex şi controversat, pendulând între “regele playboy” şi “voievod al culturii”, cum a fost supranumit, Carol al II-lea, despre care s-a spus că a avut trei băieți din flori, s-a născut la 3 octombrie 1893, în marele apartament princiar al Castelului Peleş din Sinaia, venirea lui pe lume fiind întâmpinată cu o sută de salve de tun. A fost primul născut al proaspătului, pe atunci, cuplu de prinţi moştenitori ai tronului României, Ferdinand şi Maria. A fost botezat Carol, în onoarea ilustrului său unchi, Regele Carol I, preluând de la el pasiunea pentru uniforma militară.

Carol al II-lea, despre al cărui organ genital s-au făcut numeroase comentarii, a suferit de priapism, o boală rară.

Boala consta într-o stare de erecţie aproape permanentă, dureroasă, însoţită de un puruit insuportabil, de care bolnavul scăpa doar dacă dorinţa sexuală era satisfăcută.

Regele Carol al II-lea, care a renunțat la tronul României de mai multe ori, a fost un om bolnav de amor. Din cauza priapismului, viața sa amoroasă a fost mereu sub semnul unui apetit sexual anormal.

Despre boala de care suferea monarhul se spune că nu era considerată o boală de natură sexuală, ci una a sângelui.

El ar fi dobândit boala genetică ca urmare a unei dereglări genetice cauzate de încrucişările de secole ale familiei nobile din care provenea.

Numeroasele sale aventuri amoroase și influența pe care Elena Lupescu a avut-o asupra sa sunt puse pe seama bolii respective. Se spune, de altfel, că Elena Lupescu a fost, de altfel, singura femeia în stare să-l satisfacă.

 „Este esenţa vietii mele, este talismanul cel divin şi în clipele de greutăţi este refugiul meu suprem. Această dragoste este aşa încât nici nu pot concepe viaţa fără ea. Am o nevoie imperioasă de ea, clipă după clipă. Îmi este indispensabilă. E carne din carnea mea. Femeia asta îmi aduce o bucurie infinită”, scria Carol al II-lea despre femeia care i-a rămas alături până la sfîrșitul vieții, Elena Lupescu.

„Carol nu putea fi acaparat decât de o femeie care aducea o vastă experienţă în legăturile cu bărbaţii, de pe urma cărora a căpătat o mare tehnică. O femeie vulgară, indecentă, stăpânind toate vicleşugurile de alcov şi care în loc de un leşinat sentimentalism, să-i servească o pitorească trivialitate”, sublinia Pamfil Şeicaru în ziarul ”Curentul”.


Citește și: Plopul care ”a făcut” mere în decembrie 1989 și l-a dărâmat pe Ceaușescu


 

Urmărește-ne pe Google News