Judecătoarea federală din Manhattan, Katherine Polk Failla, a respins oficial dosarul „cu prejudiciu”, ceea ce înseamnă că acest caz nu poate fi redeschis.
Avocații lui Dylan au susținut miercuri că reclamantul nu a prezentat documente dispuse de instanță, inclusiv mesaje text și e-mailuri.
Avocații lui Dylan au spus că reclamanta, acum o femeie în vârstă de peste 60 de ani identificată în proces prin inițialele „J.C.”, „a distrus probele direct relevante pentru acuzațiile centrale din acest litigiu”.
Procesul din 2021 îl acuza pe Dylan că s-a împrietenit cu reclamanta, „pentru a o scăpa de inhibiții, cu scopul de a abuza sexual de ea, ceea ce a și făcut, alături de furnizarea de droguri, alcool și amenințări cu violență fizică, lăsând-o cu cicatrici emoționale și afectată psihologic până în ziua de azi.”
Procesul susținea că abuzul a avut loc în apartamentul lui Dylan de la Hotel Chelsea din New York City, când reclamantul avea 12 ani.
Într-o declarație de anul trecut, un purtător de cuvânt al lui Dylan a spus că „afirmația veche de 56 de ani este neadevărată” și că își va apăra clientul cu fermitate.
Dylan, născut Robert Allen Zimmerman în Duluth, Minnesota, în 1940, a vândut peste 125 de milioane de discuri de-a lungul carierei sale. Unele dintre cele mai faimoase cântece ale sale includ „The Times They Are a-Changin”, „Like a Rolling Stone” și „Blowin in the Wind”.
În 2008, Dylan a câștigat o nominalizare specială la Premiul Pulitzer pentru „impactul său profund asupra muzicii populare și culturii americane, marcat de compoziții lirice de o putere poetică extraordinară”.
În 2016, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură pentru că „a creat noi expresii poetice în cadrul marii tradiții a cântecelor americane”.