Bobocii de la medicină au viziuni diferite atunci când este vorba despre viitor. Pentru unii este prea devreme să se gândescă de pe acum la viitor. Și-au luat un an de acomodare pentru a-și decide soarta. Unii se văd medici sau cercetători în clinici de renume din străinătate, ații doctori buni care să schimbe viitorul. Chiar și tinerii care vin din străinătate pentru a învăța medicina în România au viziuni diferite: unii știu clar că nu se vor întoarce în țara lor și se văd lucrând aici, în România. Alții ar opta pentru Germania sau SUA, dar mulți, cei mai mulți dintre străinii carevin să învețe la UMF ”Carol Davila” se vor întoarce la ei acasă.

La rândul lor, conducătorii univeristății de medicină își pun spernața în tinerii valoroși care în timp își vor găsi locul aici, tineri care pot merge pe urmele întemeietorilor școlii de medicină din România sau a urmașilor acestora care au făcut cunoscut învățământul medical în întreaga lume.

Deschiderea noului an universitar la UMF ”Carol Davila” din Capitală este un prilej de rememorare a valorii școlii medicale de-a lungul timpului. Un prilej de cinstire a celor care au dus faima acestei școli la nivel mondial. Este momentul în care bobocii, dar și profesorii lor nutresc deopotrivă aceleași speranțe, un viitor valoros al tinerilor medici, farmaciști, asistenți, aici, acasă, în România, chiar dacă nimeni nu are dreptul să-i oprescă.

Anchetă la Castelul Peleș după dezvăluirile Libertatea. Corpul de control al Ministerului Culturii a cerut actele contabile din 2019 și documente interne. Mărturia unui turist șocat de hoția angajaților
Recomandări
Anchetă la Castelul Peleș după dezvăluirile Libertatea. Corpul de control al Ministerului Culturii a cerut actele contabile din 2019 și documente interne. Mărturia unui turist șocat de hoția angajaților

”Carol Davila şi Nicolae Kretzulescu, întemeietorii Şcolii Naţionale de Medicină şi Farmacie din 1857, Victor Babeş, Francisc Rainer, C.I.Parhon ,Thoma Ionescu, Nicolae Paulescu, Ion Cantacuzino sau laureatul premiului Nobel din 1974, George Emil Palade au aşezat de-alungul celor 160 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, cercetarea ştiinţifică medicală şi medicina românească în ansamblul ei pe harta europeană şi mondială a valorii şi a profesionalismului. Noi şi generaţiile ce vor urma, avem datoria de a ne asuma nu numai realizările remarcabile ale înaintaşilor noştri, ci şi eforturile pe care aceştia le-au întreprins în desăvârşirea lor profesională şi a medicinei româneşti şi, prin însuşirea şi aprofundarea operelor lor vaste, să putem duce în aceeaşi direcţie a performanţei, şcoala românească de medicină” a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Acad. I.Sinescu.

Anul universitar 2017-2018, este anul în care Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti împlinește 160 de ani, iar generația acesta poartă numele Francisc Rainer”, creatorul Şcolii Antropologice Româneşti, Francisc Rainer, va deschide porţile anului universitar 2017-2018.

Holurile Facultății de medicină unde a avut loc și deschiderea noului an universitar este plin de veselie. S-a încheiat deschiderea oficială în care cadrele didactice în robele de festivitate și studenții au cântat împreună, unii pentru întâia dată ”Gaudeamus igitur”.

Apoi, grupuri , grupuri de tineri s-au adunat pe hol.

22197820_1563787100309267_1494128141_oIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Foarte aproape de holul mare, un grup de tinere. Râd și povestesc diverse.
Le întreb ce așteptări au.

România, criticată de ambasadorul Turciei pentru lipsa autostrăzilor: „De ce nu avem o autostradă București – Istanbul? 650 de kilometri în 10 ore, când ar trebui să fie 5 ore” | VIDEO
Recomandări
România, criticată de ambasadorul Turciei pentru lipsa autostrăzilor: „De ce nu avem o autostradă București – Istanbul? 650 de kilometri în 10 ore, când ar trebui să fie 5 ore” | VIDEO

”Să ieșim doctori mai buni , doctori care să schimbe viitorul”, spune Mihaela Loredana.

Tânăra locuiește în Cipru. Părinții ei sunt români, dar trăiesc acolo. Vrea să urmeze medicina aici pentru că știe că este o școală foarte bună. Și unchiul ei a făcut facultatea în România, nu medicina, altceva, dar i-a spus că școala de aici este foarte bună. Așa Mihaela Loredana a venit din Cipru la UMF Carol Davila. Ar vrea să lucreze în oncologie, o meserie grea.

O altă tânără Sofia-Savvina. Trăiește în Grecia. Mama este româncă.

”Vreau să studiez medicină ca să îi ajut pe oamenii , că este important pentru toți. Sunt din Grecia, dar sunt româncă. Deocamdată vreau să fac genetică, cercetare”, spune tânăra.

”Eu, îmi place medicina pentru ca să ajut oamenii și să fiu lângă oameni și copilașii mai mult. Vreau să fac pediatrie. M-am născut în România, m-am întors în Israel și acum m-am întors în România și o să rămân în România cu ajutorul lui Dumnezeu. Mama este româncă. Probabil că, mai târziu, aș vrea să lucrez într-un spital din Israel”, spune tânăra Sarah din Israel.

Melike din Turkmenistan spune că i se pare interesantă medicina:

Filmul intervenției medicale în cazul lui Silviu Prigoană, prezentat pas cu pas de DSU: „Au efectuat fără oprire manevrele de resuscitare”
Recomandări
Filmul intervenției medicale în cazul lui Silviu Prigoană, prezentat pas cu pas de DSU: „Au efectuat fără oprire manevrele de resuscitare”


::placeholdeR–>

Tinerele au venit singure, au dat un examen de limbă. Pentru că știau româna le-a fost ușor. Locuiesc fie în gazdă , fie în cămin. Le unește ceva, sunt românce, trăiesc în străinătate și au venit ”intr-un fel acasă” să facă medicina. Pentru că , desi plătesc 6000 de euro examenul este mai ușor.

Profesorii văd în studenți viitorii doctori prestigioși

Pentru prorectorul UMF prof dr Cătălina Poiană cel mai important ar fi ca tienrii să-și dorescă să lucreze acasă.

”Mi se pare intersantă medicina. Am avu de făcut alegere dintre medicină și biologie, am ales medicină. Vreu genetică , tot cercetare. Nu cred că mă întroc acasă poate rămân în România, poate merg în Germania sau poate SUA, Mama este româncă”, povestește tânăra.

Și Decanul Facușltății de medicină, prof dr Cătălin Cîrstroi are mari speranțe cu tinerii mediciniști.