Wilson Aerospace a declarat că a lucrat cu Boeing timp de doi ani, începând cu 2014, după ce Boeing, temându-se de pierderea unor venituri de miliarde de dolari de la NASA, a cerut ajutorul său pentru a atașa în siguranță motoarele la rachetă.
Potrivit unei plângeri depuse la tribunalul federal din Seattle, Boeing a anulat apoi activitatea Wilson în cadrul proiectului, dar a continuat să folosească proprietatea sa intelectuală fără să primească „instrucțiuni complete” despre cum să o construiască și să o instaleze, creând riscuri de siguranță.
„Boeing a obținut venituri de miliarde de dolari pe baza încălcării secretelor comerciale ale lui Wilson” și trebuie să predea „toate veniturile și profiturile pe care Boeing le-a obținut ca urmare”, se arată în plângere.
Wilson a mai spus că Boeing a furat secrete comerciale legate de instrumentele de instalare a șuruburilor pentru aeronavele sale 787 Dreamliner. Aceasta a declarat că Boeing i-a cerut să proiecteze uneltele în 2012.
„Acest proces este plin de inexactități și omisiuni”, a declarat Boeing, cu sediul în Arlington, Virginia. „Ne vom apăra viguros împotriva acesteia în instanță”.
Boeing a descris sistemul de lansare spațială al NASA ca fiind cea mai puternică rachetă construită vreodată și „coloana vertebrală pentru o prezență umană permanentă în spațiul cosmic”.
Lansată pentru prima dată la 16 noiembrie anul trecut, într-un zbor fără echipaj, racheta face parte din programul Artemis al NASA, care are ca scop trimiterea de astronauți pe Lună pentru prima dată de la misiunea Apollo 17 din 1972.