„Cred că nici nu merită foarte multe comentarii un astfel de demers, care nu are niciun fel de valoare oficială, fără niciun fel de, să spunem, mandat din partea autorităților statului, deci nu exprimă decât eventual poziția personală a acelor persoane”, a declarat Bogdan Aurescu, vineri, 1 aprilie, la RFI.

Și a continuat: „Dacă discutăm despre fondul problemei, adică despre ce înseamnă o poziție de neutralitate într-un conflict armat contemporan, este clar că avem de-a face cu un agresor, care este Federația Rusă, care în mod ilegal folosește forța armată împotriva Ucrainei, care este statul victimă și orice stat care este terț față de conflict, deci nu este implicat direct în conflict, are obligația de a ajuta victima și nu de a menține o situație de perfectă neutralitate”.

„În Dreptul internațional contemporan, neutralitatea nu mai presupune o imparțialitate perfectă față de părțile diferendului, ci presupune o atitudine de sprijin pentru victimă”, a mai precizat Aurescu.

Coarnă va fi exclus din PSD pentru că s-a văzut cu ambasadorul Rusiei

Trei parlamentari ex-AUR, Diana Șoșoaca, Mihai Lasca, Francisc Tobă, şi unul de la PSD, Dumitru Coarnă, au discutat miercuri, 30 martie, cu ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, și au propus în nume propriu inițierea de negocieri între Rusia și Ucraina în România, la Palatul Parlamentului, pentru „Pacea de la București”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat joi, 31 martie, că la prima şedinţă a conducerii PSD va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă, pentru că acesta s-a văzut cu ambasadorul Rusiei.

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima şedinţă a conducerii partidului. Acţiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democraţie, libertate şi drepturile fundamentale”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News