Iată principalele sale declarații:
Despre scumpirea energiei
*Furnizorii au fost lacomi și nu și-au făcut contracte pe termen lung pentru achiziția electricității, iar prețurile au crescut din cauza secetei și a caniculei. Totuși, populația nu ar trebui să plătească greșelile lor.
Reamintim, prețul energiei a ajuns la 570 de lei pe MWh, de trei ori mai mare decât în urmă cu un an, iar Electrica a cerut plafonarea prețurilor.
Despre carburanți
*România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană, cu excepția Bulgariei, dar asta pentru că are taxe mici. La prețul fără taxe, România are carburanți mai scumpi decât media europeană.
Despre colaborarea cu SRI
*Consiliul Concurenței colaborează cu mai multe instituții ale statului, inclusiv SRI, însă cele mai multe sesizări le primește de la Curtea de Conturi, DIICOT și DNA.
Despre Oltchim
*Oltchim a ajuns un fel de legendă urbană la Bruxelles, cazul se întinde de foarte mult timp. Ministerul Economiei trebuie să anunțe câștigătorul pentru achiziția activelor Oltchim, astfel încât România să se poată duce la Bruxelles și să închidă dosarul.
Ne-ar ajuta foarte mult asta din perspectiva reuputației, mai ales că țara noastră mai are de rezolvat alte cazuri grele, precum CFR Marfă – unde a promis că privatizează compania și n-a reușit, și Complexul Energetic Hunedoara – aflat în reorganizare.
Amenzi pentru asigurători
*Consiliul Concurenței va termina în acest an o serie de investigații privind licitații trucate la Romgaz și Trangas, realizate împreună cu DIICOT, dar și o investigație pe piața serviciilor financiare.
Se verifică dacă asigurătorii au schimbat date comerciale sensibile între ei prin intermediul UNSAR, asociația de profil. Dacă se va concluziona că se impune o amendă, aceasta poate rivaliza chiar și cu cea de 200 de milioane de euro dată în 2011 petroliștilor.