Totul a început în luna iunie, când „polițiștii Serviciului Furturi de Autovehicule au fost sesizați de reprezentantul unei firme cu privire la faptul că la data de 16 iunie 2024 un bărbat, în vârstă de 37 de ani, cetățean străin, ar fi închiriat un autoturism de lux, de la societatea pe care o reprezintă, iar la data de 30 iunie 2024 nu l-a mai restituit, conform contractului încheiat”, se precizează în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, după expirarea perioadei contractuale, el a susținut în mod fals că este proprietarul autovehiculului „și ar fi indus în eroare un bărbat, în vârstă de 35 de ani, căruia i-ar fi înstrăinat bunul, prezentându-i acestuia și înmânându-i odată cu autoturismul, documente de identitate ale mașinii false, presupus emise de către autorități străine”.

Bărbatul montase pe bolidul de lux plăcuțe de înmatriculare emise de autoritățile respective pentru o altă mașină.

Cetățeanul străin a fost prins pe 12 septembrie și dus la audieri, iar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore pentru abuz de încredere, înșelăciune, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. El urmează să fie prezentat instanței cu propunere legală.

Între timp, bolidul de lux „a fost găsit și predat persoanei în drept”.

Fotografie cu caracter ilustrativ: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News