Pentru impatimitii calculatoarelor care au ghinionul sa cada la pat, spitalul „Elias” e raiul pe pamant. Daca au rude sau prieteni care nu prea-i viziteaza in spital le pot scrie e-mailuri, daca se plictisesc n-au decat sa citeasca noutati pe Internet sau daca sunt „asi” in computere pot intra pe canale de conversatie.
„Eu am aflat de chestia asta cu calculatoarele de la un coleg de salon. Am crezut la inceput ca face misto de mine, dar apoi m-am lamurit. Mi-a trecut timpul mult mai repede, pentru ca ma conversam prin e-mail cu prietena mea, care nu e din Bucuresti. Mi-a luat ceva timp s-o conving ca sunt intr-adevar in spital si nu pierd timpul printr-un Internet CafÄ‚Å „, ne-a spus, zambind, Andrei, un pacient in varsta de 32 de ani, care s-a externat recent din spital.
Ideea amenajarii unui astfel de centru a fost a directorului spitalului, prof. Sorin Oprescu. De altfel, asa ceva exista si la Spitalul Clinic Universitar din Bucuresti.”Initial, a fost gandit ca un centru de Internet pentru cercetare pentru medici si studenti. Ne-am gandit apoi ca ar fi foarte bine ca si pacientii sa poata beneficia de aceste calculatoare. Omul parca incepe sa nu mai simta ca atmosfera de spital e asa de apasatoare”, ne-a spus Marius Stupu, inginer de sistem, cel care s-a ocupat de acest proiect.
„I Center”, cum se numeste sala de calculatoare, e deschisa aproape toata ziua. Ceva mai multa forfota e pana in ora pranzului, dar nici dupa-amiaza cele 14 calculatoare nu duc lipsa de „musterii”. „Au fost pacienti oameni de afaceri, obisnuiti sa lucreze zilnic cu calculatorul, sa corespondeze prin e-mail cu partenerii de afaceri. Au putut face acest lucru si din spital. Altii voiau sa le scrie rudelor. Avem si o sectie de pediatrie in spital si uneori vin si copii la calculatoare”, a mai adaugat Marius Stupu.

Urmărește-ne pe Google News