Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), care-i anchetează pe membrii clanului Ștoacă, au arătat că afacerea era una înfloritoare și că patronii țineau o contabilitate dublă, potrivit ziare.com, care precizează că respectivul salon de masaj erotic a funcționat în centrul Capitalei, mai mulți ani, fără probleme.
Însă, două greșeli au oprit întreagă „combinație”:
- au acceptat să facă maseuzelor contracte de muncă pentru funcția de menajere (așa au atras atenția asupra numărului mare de angajați pe această funcție)
- au intrat în legătură cu Cristian Cosmin Mihai, fiul fostului senator de Brăila Cristian Dănuț Mihai, care era filat în dosarul clanului Stoaca.
Firma care administra salonul de masaj erotic figura în Registrul General de Evidența al Salariaților cu 56 de contracte de muncă, dintre care doi contabili, un administrator, o secretară, 46 de menajere și doar șase maseuze, potrivit actelor depuse de procurorii DIICOT.
Datele sunt din anii 2009-2018, dar activitatea propriu-zisă a salonului a luat avânt din 2017. Salariul unei angajate la acest salon era între 1.500-2.000 de euro, fără bacșișurile clienților, potrivit interceptărilor din dosar, precizează sursa citată.
Paravanul
Cu privire la modalitatea folosită de suspecți drept „paravan” pentru activitatea de satisfacere sexuală a clienților de către fete, procurorii DIICOT au arătat că societatea încheia, prin intermediul acestora, contracte de muncă în care angajatele figurau că „menajere” (cod COR 911101-personalul casnic pentru curățenie și alte servicii care mătură, aspiră praful, curăță, lustruiește, spală și îngrijește lenjeria de uz casnic, cumpără rezerve de uz casnic, prepară alimente, servește masa și efectuează alte sarcini domestice).
Ele aveau carte de muncă, unde figurau cu un salariu minim pe economie, în contextul în care obiectul de activitate al societății nu includea menajul.
„Te vei simți relaxat”
Din declarațiile fostelor angajate a rezultat că, pentru a fi acceptate să lucreze în cadrul salonului, fetelor nu li se cerea nicio calificare, mai mult le erau promise cursuri de masaj, „specializarea” lor fiind realizată de către două femei, implicate în anchetă DIICOT, una fondator și administrator al societății), alta asociată în firmă și angajată ca secretară).
„La noi te vei simți relaxat, incitat, răsfățat, cu adevărat important și nu în ultimul rând în siguranță. Vei găsi game variate de masaj atât pentru bărbați, femei, cât și pentru cupluri”, suna anunțul incitant de pe site-ul salonului.
Anul trecut, Germania a înăsprit legea prostituției: “Este mai ușor să deschizi un bordel decât un chioșc”. Care sunt noile reglementări
Citește și: DOCUMENT / Legea offshore, noua Roșia Montană. Petroliștii primesc scutiri de taxe și derogări de la legea patrimoniului
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro