Romita Badulescu e maestru bucatar la restaurantul ,,Perla,, din Bucuresti si ne-a calculat ,,la leut,, cum se poate prepara o masa decenta de Paste pentru casele de romani cu venituri modeste. Iata ,,reteta,, unei mese pentru patru persoane. ,,De pe masa de Paste nu pot sa lipseasca ouale, drobul, borsul, friptura de miel si cozonacul. Zece oua vopsite costa 30.000 lei, iar ca antreu se pot servi branza cu rosii, ridichi si castravete. Totul poate costa maximum 100.000 lei. Drobul poate fi preparat si din pipote, ficatei si verdeata, cu numai 60.000 lei. Borsul se poate prepara si din coaste de miel, care sunt mai ieftine si poate costa in jur de 70.000 lei, pentru ca zarzavatul si verdeata sunt inca destul de scumpe. In loc de coaste se pot folosi codite si cap de miel. Felul principal si traditional este stufatul, la care se poate folosi de asemenea coasta de miel. In loc de verdeata pentru stufat se poate prepara spanac, iar pentru patru portii trebuie minimum 1,2 kg de coasta de miel, ceea ce costa 150.000 lei. Un cozonac din magazin costa 37.000 lei, iar o sticla de vin de masa rosu – 30.000 lei. Traditia este sa se consume si peste sau icre, precum si o tuica, asa, de pofta buna. In felul acesta, cea mai ieftina masa pentru patru persoane costa 500.000 lei, in timp ce o masa pentru oameni cu bani mai multi poate ajunge la 1,8 milioane lei,,, recomanda Romita.

 
 

Urmărește-ne pe Google News