Construcția fabricii trebuia să înceapă anul acesta, iar producția urma să înceapă în anul 2021. Noua fabrică ar fi dus la crearea a 700 de locuri de muncă.

Uzina ar fi dus la realizarea unui milion de mașini de spălat anual, iar acestea trebuiau exportate în Europa.

Întârzieri în relația cu Guvernul

Potrivit sursei citate, au existat întârzieri în accesarea unui ajutor de stat acordat de către Guvern, astfel că demararea lucrărilor a fost amânată.

Pentru construcția fabricii, Bosch achiziționase deja un teren de 40 de hectare în Simeria. Cum fabrica nu va mai fi realizată, terenul va fi folosit pentru agricultură.

Bosch dă vina pe ”condițiile economice”

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare“, a afirmat Irenne Wagner, director de marketing al BSH Electrocasnice.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, BSH Electrocasnice a avut o cifră de afaceri de 246 milioane de lei în 2018 și un profit de 6,3 milioane.

Compania are ca obiect de activitate comerțul cu electrocasnice și are 45 de salariați.

Are aproape 8.000 de angajați în România

Bosch deține mai multe fabrici în România. La Jucu – lângă Cluj, și Blaj – în județul Alba, grupul Bosch produce componente electronice pentru industria auto. De asemenea, acesta deține un centru la Timișoara.

Grupul are peste 7.800 de angajați în România și a înregistrat anul trecut vânzări totale de 452 de milioane de euro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News