Maidanezul Bosquito a ţinut în 2006 prima pagină a ziarelor din România, după ce a omorât un japonez în Piaţa Victoriei. După incident, românii s-au împărţit la acea vreme în două tabere: unii cereau răspicat uciderea lui Bosquito, în timp ce alţii, iubitori de animale şi membri ai unor organizaţii de protecţia animalelor, au încercat să îl salveze. Şi chiar au reuşit, pentru că, după doar un an, o familie din Germania a primit dreptul de a-l adopta pe patruped. Bosquito s-a integrat repede în noua lui familie, iar Guido Bayer şi nevasta lui, Uli, cei care l-au adoptat, îl iubesc ca pe ochii din cap.

Ia trei mese pe zi şi primeşte vitamine

Câinele, care are acum 7 ani, a primit un nou nume, Ziva, şi îşi trăieşte bătrâneţea în vila nemţilor din oraşul Wallertheim, pe canapeaua din sufragerie sau afară, la umbră. “Ziva ocupă un loc important în vieţile noastre, chiar dacă au trecut doar trei ani de când avem acest căţel”, a spus Guido. Patrupedul e extrem de răsfăţat, are parte de trei mese fixe pe zi, primeşte vitamine şi merge săptămânal la coafor, unde e spălat şi pieptănat. “Ziva e răsfăţatul nostru”, a mai zis neamţul.

A fost primul câine cercetat penal

Bosquito a fost primul animal căruia i s-a întocmit “dosar penal”. “Încarcerat” la una dintre bazele de ecarisaj ale Primăriei Capitalei, animalul şi-a aşteptat cuminte “sentinţa”, în urma căreia trebuia să se afle dacă va fi eutanasiat. El a fost apărat de celebra avocată Paula Iacob, care a susţinut în faţa judecătorilor posibilitatea ca japonezul să fi căzut din cauza unui infarct, apoi să fi fost muşcat de câine. “E adevărat că acest câine nu dă lapte, nu dă carne, nu dă ouă, dar ne serveşte cu bună credinţă. Trebuie să deschidem un drum care să arate că noi, românii, nu suntem hingheri”, a zis Paula Iacob la tribunal.

Urmărește-ne pe Google News