După 24 de ore de arest preventiv, în care Adrian Sârbu a refuzat să facă declarații care să-l disculpe în fața acuzațiilor, omul de afaceri a primit mandat de arestare valabil pentru 30 de zile. Decizia dată de judecătorii de la Curtea de Apel București nu e definitivă, iar afaceristul o poarte constesta.
Procurorii spun că Sârbu ar fi creat un sistem ingenios prin care putea să fenteze plata către bugetul statului a taxelor și impozitelor. Banii obţinuţi astfel din infracțiuni din evaziune fiscală erau folosiţi ca bonusuri pentru directorii din societăţi şi în special pentru el. Prejudiciul adus statului: 16.809.964 de lei din evaziune fiscală, 2.660.000 de lei din delapidare, iar suma de 2.893.607 de lei ar fi fost „spălată”. Cheia imperiului mediatic al lui Sârbu este Alerria Management Company, prin intermediul căreia acesta controlează mai multe publicaţii.
Angajații mogulului, care la solicitarea acestuia, au folosit schema gândită de Sârbu, sunt cercetați în acest caz: Liliana Şerban Liliana, Roxana Dorina Grigoruţa, Eugenia Bălan (arestată în altă cauză), Sorin Dinu, Daniela Reghina Cozac (cercetată în stare de libertate), Rodica Crisbăşan, Gheorghe Dragoş Chiş, Diana şi Dragoş Eremia, scrie evz.ro.
Adrian Sârbu deține 87% din acțiunile Alerria Management Company SA, societate ce deține 99,41378% din Mediafax, 95% din acțiunile Apropo Media și 50% din Mediafax Group (restul de 50 de procente fiind deținute în cote egale de Mediafax și Apropo Media). Procurorii SUPC mai arată că, deși Sârbu nu îndeplinea funcții în cadrul acestor societăți, se poate spune că, în fapt, deținea controlul asupra tuturor societăților din grup, „deciziile acestuia impunându-se cu putere de lege”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro