Iată ce comentarii au postat cititorii pe site:
danapreda2004: “Nu mai mâncăm nimic, ce mama dracului! Intru în greva foamei! Dacă va fi nevoie, voi bea puţină apă de la chiuvetă, de aia unde se spală şobolani!”.
Tony: “De constatări şi verificări suntem sătui. Ce măsuri luaţi în afară de amenzile de rahat care pentrut ei sunt zero. Închideţi-le magazinele, suspendaţi-le autorizaţiile, băgaţi-i la puşcărie , nu doar amenzi”.
Rugio: “Eu am sensibilitate la nitraţii/nitriţii din fructe şi legume. Am ajuns să le simt prezenţa încă de la contactul fructului sau legumei (crude) cu limba. De exemplu, pepenii din România sunt adevărate recipiente pline cu nitraţi/nitriţi”.
La alţii e şi mai rău
Varză cu formol, pe tarabe, în China
Autorităţile chineze au declanşat recent o anchetă printre vânzătorii de legume, bănuiţi că ar stropi legumele cu formol, cu scopul de a le menţine prospeţimea. Astfel, după scandalul porcului îngrăşat cu o substanţă anabolizantă şi cel al laptelui contaminat cu melamină, un aditiv care mimează doar un conţinut ridicat de proteine, se mai adaugă cel al legumelor stropite cu formol. (Alina Vlad)
Carne de vită… cu lipici, în SUA
Consumatorii din SUA au pornit o campanie mondială pentru interzicerea bucăţilor de carne lipite cu transglutaminază, o substanţă care dă consistenţă alimentului. Producătorii se arată deranjaţi de campania americanilor, deoarece ei folosesc de zeci de ani “lipiciul”, mai ales la carnea de vită, la produsele oceanice şi la cele dospite. (Alina Vlad)
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro