Potrivit datelor analizate de Reuters, a fost nevoie de mai mult de un an pentru ca numărul total de morţi să ajungă la două milioane. Următorul milion de decese a fost adăugat doar în aproximativ trei luni.
În Europa, Marea Britanie, Rusia, Franța, Italia și Germania totalizează 60% dintre decesele cauzate de COVID de pe continent.
Statele Unite au cel mai mare număr de decese din orice țară din lume, la 555.000 și reprezintă aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume.
Cazurile au crescut în ultimele trei săptămâni, dar oficialii din domeniul sănătății își pun speranța în campania națională de vaccinare rapidă care poate preveni creșterea deceselor. O treime din populație a primit cel puțin o doză de vaccin.
Creștere îngrijorătoare a deceselor în Brazilia
Cifrele prezentate marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii arată că 4.195 de persoane au murit în ziua anterioară, ceea ce a ridicat numărul total al deceselor la 336.947.
Spitalele sunt pline, oamenii mor pe măsură ce așteaptă tratamentul în unele orașe, iar sistemul de sănătate este pe punctul de a se prăbuși în multe zone, scrie BBC. De asemenea, medicamentele pentru pacienţii cu COVID-19, inclusiv intubaţia, sunt pe cale să se epuizeze.
Asta în timp ce noua variantă a coronavirusului este mult mai contagioasă și crește numărul persoanelor infectate. Mai mult, președintele Jair Bolsonaro continuă să se opună oricăror măsuri de blocare pentru a stopa numărul cazurilor.
El susține că daunele aduse economiei sunt mai grave decât efectele virusului în sine și a încercat să anuleze unele dintre restricțiile impuse de autoritățile locale în instanțe. Într-o conferință de presă susținută marți, acesta a criticat măsurile de carantină, susținând că duc la obezitate, depresie și șomaj. În schimb, nu a comentat numărul mare de decese raportate într-o singură zi.