În comunicatul oficial, Curtea Constituţională a pecizat că: „În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de doamna Amalia Bellantoni şi domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024, cu privire la înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.”

Reacția Dianei Șoșoacă

Diana Şoşoacă a aflat despre respingerea candidaturii sale în timp ce se afla într-o transmisiune live alături de europarlamentarul Luis Lazarus, pe pagina sa, de la un jurnalist care a sunat-o. Aceasta a declarat că este inacceptabil aşa ceva şi că nu a fost informată. 

„Este inacceptabil, în condițiile în care nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată contestația, s-au încălcat grav drepturile procesuale. 

Solicit românilor să ieșiți în stradă, așa ceva este inacceptabil. Evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional, nu se poate așa ceva”, a declarat Diana Șoșoacă.  

„Trebuie să fie o decizie penală sau civilă în acest sens pe care Curtea Constituțională să o ia în vedere” spune Diana Șoșoacă într-un live pe Facebook.

,,Vor să ne vadă retrași. Asta este dictatură. Treaba fiecăruia ce face. Eu în acest moment gândesc juridic și înțeleg în acest moment că sunt inamicul public numărul 1 al dictaturii neomarxiste din lume.

Îmi este foarte clar că, într-adevăr, le este atât de frică de mine încât au mânjit Curtea Constituțională, care astăzi prin decizia ei s-a autodesființat”.

„Curtea Constituțională trebuie să aibă o decizie a unei instanțe judecătorești, care să mă condamne pe mine de antisemită, sau orice altceva”.

„Am avut dreptate. E revoluție în politică”.

Sâmbătă, Curtea Constituţională a României anunţă că s-au depus 7 contestaţii care vizează candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Şoşoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban. O persoană a contestat respingerea candidaturii lui Miron Cozma la prezidenţiale, aceeaşi persoană contestând candidatura lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Urmărește-ne pe Google News