“Anchetăm informaţii privind folosirea frauduloasă a site-ului de petiţii. Semnăturile descoperite ca fiind fraudate vor fi îndepărtate”, se arată într-un comunicat al Comisiei pentru petiţii a Camerei Comunelor.
We have removed about 77,000 signatures which were added fraudulently. We will continue to monitor for suspicious activity.
— Petitions Committee (@HoCpetitions) June 26, 2016
Citește și: Brexit | Cum a reacționat David Cameron, după ce britanicii au votat Brexit: “A început să plângă”
Petiţia părea să fi fost semnată de 39.411 locuitori ai Vaticanului, stat cu o populaţie de 800 de locuitori. Mai mult de atât, 23.778 de oameni din Coreea de Nord, țara extrem de izolată pe plan internațional și cu cea mai slabă acoperire la internet, ar fi decis să ceară o nouă consultare populară.
Aflată la circa 1.300 de kilometri est de insulele Maldive, cu o populaţie permanentă de zero persoane, insulele britanice South Georgia şi Sandwich sunt responsabile pentru peste 3.000 de semnături. Alţi 300 de semnatari ar fi provenit din Antarctica.
Printre alte semnături verificate sunt 101 din Aruba, 564 din Bermuda, 432 din China, 2.089 din Hong Kong, 742 din Japonia, 24 din Venezuela, 18 din insulele Tuvalu şi 31 din Vanuatu.
În total, peste trei milioane de oameni au semnat până duminică la pranz petiția, care urmează să fie discutată în Parlament, având în vedere că a depășit rapid cele 100.000 de semnături necesare.
51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.
itește și:
- Scoția vrea să blocheze, prin veto, ieșirea Marii Britanii din UE
- Marea Britanie, presată tot mai mult să demareze procedura de ieșire din UE. Președintele PE: „Summitul de marți e momentul potrivit”
- BREXIT | Germania: Nu vom lăsa pe nimeni să ne ia Europa. Negocierile privind ieșirea Marii Britanii trebuie să înceapă cât mai curând
- Liderii europeni presează Marea Britanie pentru a accelera negocierile. Juncker: „Nu este un divorț amiabil”
- Liderii europeni, primele măsuri după Brexit. Ce se anunță pentru românii din Marea Britanie
- Mesajul primarului Londrei pentru rezidenții europeni din capitala Marii Britanii
- Brexit | Analiză AP: Cum poate Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană în ciuda votului
- Președintele PE, Martin Schulz: UE a fost „ostaticul” conservatorilor britanici. Accelerăm procedura de ieşire a Marii Britanii
- „Ce este UE?”. Britanicii par să nu știe ce au votat la referendum
- Cum au reacționat liderii mondiali la rezultatele referendumului din Marea Britanie