Citește și: Ce se va întâmpla în următoarea săptămână, în cazul în care britanicii aleg să iasă din UE

Acesta este cel de-al treilea referendum din istoria țării, dar și cel mai strâns dintre toate. În plus, prezența la vot ar putea să fie cea mai importantă, căci cei care își doresc un Brexit par să fie mai determinați decât cei care vor ca țara să continue drumul european.

În așteptarea rezultatelor, jurnaliștii de la The Independent au realizat un scurt portret al alegătorilor.

Vârstă:
Cei care își doresc un Brexit tind să fie cei mai în vârstă, iar cei care sunt pro-UE sunt tinerii. Granița dintre cele două tabere se află în jurul vârstei de 43 de ani. Astfel, majoritatea celor care au sub 43 de ani consideră că Marea Britanie ar trebui să rămână în Uniunea Europeană. În cazul celor peste 43 de ani, cei mai mulți își doresc ca țara să se desprindă de blocul comunitar. În plus, cei mai mulți dintre alegătorii cu vârsta de peste 65 de ani tind să fie în favoarea unui Brexit, în timp ce cei care au peste 75 de ani și își amintesc de Al Doilea Război Mondial par să fie mai puțini dispuși să renunțe la Uniunea Europeană.

Citește și: EXCLUSIV / BREXIT. Rețeta unui posibil dezastru pentru România

Statul social și economic:
Cei care au absolvit o facultate fac parte din tabăra pro-UE, în timp ce oamenii care au renunțat mai devreme la studii sunt de părere că țara ar părăsească Uniunea.

Localizarea geografică:
Locuitorii din Londra, Oxford, Cambridge, Brighton, Bristol, Cardiff, centrul orașului Liverpool și Manchester, Irlanda de Nord și Scoția sunt în tabăra “remain”. Ceilalți pentru “Leave”.

Sex:
Femeile par să fie nehotărâte, cu toate acestea ele par să încline balanța către tabăra pro-UE, spre deosebire de bărbați.

Citește și: BREXIT. Ziua referendumului: Britanicii aleg dacă rămân în Uniunea Europeană. Tabăra pro-UE are un ușor avans

 
 

Urmărește-ne pe Google News