„În ceea ce privește desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului, analizăm această chestiune, ea trebuie să fie analizată cu atenție, în conformitate cu legislația americană… Folosim toate mijloacele disponibile, inclusiv multe dintre cele care s-ar aplica unei țări care este un astfel de sponsor. Cu toate acestea, luăm în serios și un astfel de anunț. Și vom continua să tragem Rusia la răspundere conform legislației noastre”, a declarat Bridget Brink.
Ambasadoarea a subliniat că Statele Unite au introdus un „volum fără precedent de sancțiuni” și vor continua să facă acest lucru.
„Împreună cu partenerii și aliații noștri din întreaga lume, am implementat un număr și o profunzime fără precedent de sancțiuni și vom continua să facem acest lucru și în viitor”, a afirmat Brink.
O rezoluție prin care se solicită secretarului de stat Anthony Blinken să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului a fost înregistrată în Senatul SUA pe 10 mai 2022. Documentul a fost scris de senatori din ambele partide, democratul Richard Blumenthal și republicanul Lindsey Graham.
Pe 23 iunie, Comisia pentru relații externe a Senatului Statelor Unite a susținut această rezoluție. Cu toate acestea, acest vot nu înseamnă recunoașterea definitivă a Federației Ruse ca sponsor al terorismului, decizia corespunzătoare trebuind să fie luată de administrația de la Casa Albă.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski insistă că Rusia ar trebui recunoscută legal ca fiind cea mai mare organizație teroristă din lume.
Foto: Profimedia Images
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia