Astfel, brigada a pierdut aproximativ 80% din soldații săi, din cei 3.000 de oameni rămânând doar 600, potrivit informațiilor publicate de agenția rusă Novosti.

Potrivit mass-media, Brigada 155 Infanterie Marină a participat la războiul împotriva Ucrainei încă din prima zi a invaziei. Militarii au luptat în Kiev, de unde s-au retras în Belarus, iar apoi au fost redistribuiți în regiunea Donețk.

Soldații au revendicat pierderi grele ale brigăzii încă din noiembrie 2022, când 155 a luptat lângă satul Pavlivka, la trei kilometri de Vugledar. Ocupanții au susținut atunci că au pierdut 300 de oameni în patru zile.

La rândul său, Ministerul Apărării din Rusia a susținut că pierderile brigăzii în timpul ofensivei de 10 zile de lângă Pavlivka nu au fost mai mari de 1% la decese și 7% la răniți.

Agenția Novosti subliniază că istoria brigăzii 155 este „o imagine vie a pierderilor suferite de unitățile ruse care luptă în cele mai dificile zone ale frontului”.

Forțele de apărare ale Ucrainei au confirmat retragerea unităților lor din Vugledar, regiunea Donețk, pe 2 octombrie.

Până la data de 4 octombrie, numai brigăzile 155 și 40 ale pușcașilor marini au pierdut mai mult de 2.100 de persoane la Vugledar, Aceasta reprezintă 40% din numărul de dinainte de război al acestor două divizii.

La 7 octombrie, în raportul de informații al Ministerului Apărării al Marii Britanii, s-a raportat despre un nou record al pierderilor medii zilnice ale forțelor ruse de ocupație din Ucraina pe întreaga perioadă a invaziei. În luna septembrie a acestui an, cifra a fost de 1.271 de persoane ucise și rănite.

Urmărește-ne pe Google News