„Plângem pierderea unui fiu, frate şi om de familie foarte iubit”, a transmis familia lui Trickett într-o declarație pentru ziarul britanic The Times.

Matthew Trickett a apărut alături de alţi doi suspecţi în faţa Curţii de Magistraţi din Westminster, pe 13 mai, fiind acuzat de infracţiuni legate de securitatea naţională. Tuturor celor trei li s-a acordat eliberarea pe cauţiune.

„Trickett se afla sub cauţiune, în aşteptarea procedurilor judiciare, ceea ce presupunea ca el să se înregistreze regulat la o secţie de poliţie”, a precizat poliţia.

Acuzaţiile formulate împotriva celor trei bărbaţi susţin că, între 20 decembrie 2023 şi 2 mai 2024, aceştia au fost de acord să întreprindă activităţi de colectare de informaţii, supraveghere şi acte de înşelăciune care ar fi putut ajuta în mod material un serviciu de informaţii străin.

De asemenea, poliţia a susţinut că, la 1 mai, cei trei au forţat intrarea la o adresă rezidenţială din Marea Britanie.

Ambasada Chinei în Marea Britanie şi şeful executivului din Hong Kong, John Lee, au condamnat şi respins acuzaţiile de spionaj formulate de Londra.

Relaţiile dintre Hong Kong şi fosta putere colonială Marea Britanie s-au deteriorat în ultimii ani, după protestele masive pro-democraţie din 2019 şi 2020 din metropola care timp de un secol, până în 1998, a fost sub controlul britanic.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News