Autorităţile locale au demarat în zonă un proiect de casetare a unui lac format natural, iar muncitorii au acoperit întreaga zonă cu pământ fără să le pese că acolo se aflau specii protejate de păsări şi broaşte ţestoase.
Lucrările au început în zonă de o săptămână, însă reprezentanţii organizaţiilor pentru protecţia animalelor au aflat abia acum şi, din păcate, nu au mai putut să facă nimic pentru a reloca animalele şi păsările. ”Cu certitudine au fost omorâte o parte din ele. Au mai rămas foarte puţine care se luptă să supravieţuiască într-o oază de doi metri pătraţi de apă. Deoarece aici în locul în care ne aflăm au fost create în mod natural nişte lacuri. Aceste comunităţi de broaşte ţestoase, stârci raţe sălbatice s-au creat aici”, a declarat Aurelia Loacă, reprezentant ONG protecţia animalelor.
Autoritățile spun că au toate avizele
Autorităţile locale se apără şi susţin că nu era un habitat natural înregistrat și au toate avizele pentru această lucrare. Garda de Mediu a fost, azi, în control la faţa locului, însă tot ce au putut reprezentanții instituției să facă a fost să-i pună în vedere constructorului ca, atunci când depistează vieţuitoare, trebuie să anunţe autorităţile pentru relocarea lor.
”Am atras atenţia constructorului dacă găseşte, unde se restrânge acum balta, să cheme reprezentanţii primăriei care răspund pe mediu şi de la Agenţia de Mediu şi ONG-urile şi împreună să le ia să le ducă fie în Grădina Botanică, lacul din Parcul Romanescu”, a explicat, pentru Mediafax, Gheorghe Călinoiu, comisar şef al Comisariatului Gărzii de Mediu Dolj.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro