Ca sa ajungi sa lucrezi la bucataria Parlamentului trebuie sa treci prin tot soiul de probe practice, dar si de verificare a cunostintelor gastronomice.
Pentru ca alesii s-au plans ca stau cam mult pe la cozile restaurantului, conducerea Camerei Deputatilor a anuntat ca va suplimenta numarul bucatarilor cu inca 5 angajati. Candidatii la acest post trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa aiba o vechime in munca de minimum 2 ani; sa sustina o proba practica, respectiv sa prepare cat mai repede un anumit fel de mancare, si sa dea un examen teoretic.
Lecturi obligatorii
Bibliografia obligatorie pentru proba teoretica cuprinde si lucrarile “Tehnologia restaurantelor” si “Enciclopedia gastrono-mica”. Pentru a fi angajat, candidatul trebuie sa obtina la cele doua probe minimum 70 de puncte. El va primi un salariu de circa 550 de lei, din care 10% reprezinta un spor de confidentialitate, ca sa nu vorbeasca vrute si nevrute cu presa despre ce se intampla prin Parlament.
Dulciurile, cele mai cautate
Zilnic cofetaresele de la restaurantul Parlamentului pregatesc aproape 500 de prajituri, acestea fiind produsele cele mai solicitate de senatori si de de-putati. Cea mai ieftina prajitura costa 0,9 lei, iar cea mai scumpa 1,2 lei.
Bani putini
Recompensa nu este pe masura asteptarilor, pentru ca un bucatar nu ia pe luna mai mult de 550 de lei cu tot cu sporul de confidentialitate, desi lucreaza mult, avand doar o pauza de 20 de minute in cele 8-9 ore de munca pe zi.