68 de echipe din tara si din strainatate s-au intrecut duminica la Sfantu Gheorghe sa impresioneze juriul cu carnatii preparati la ‘Parada Carnatilor, concurs organizat in cadrul Zilelor Turismului, de catre Consiliul Judetean Covasna.
Pentru a face cel mai bun carnat, fiecare echipa a primit recipiente, sorturi si 15 m de membrana, plus 10 kg de carne, la care s-au adaugat ustensilele si ingredientele participantilor.
Atractia Paradei a fost echipa ‘Potyosok, din Sfantu Gheorghe, ai carei membri si-au inscriptionat pancartele ‘Voteaza carnatul. Nici cei din echipa Primariei Sfantu Gheorghe, ‘Birocratia, nu au fost mai putin inventivi. Ei au intins intre carnati un birou cu acte si dosare, in spatele caruia o tanara membra a echipei isi pilea unghiile si raspundea la telefoane. Juriul a premiat atat gustul si indemanarea bucatarilor, cat si igiena, inventivitatea si aspectul carnatilor care au iesit din mainile gastronomilor.