Termoenergetica are datorii scadente către furnizorii de agent termic, iar compensația datorată de PMB pentru diferența de preț la energia termică se realizează cu „mare întârziere”, potrivit Gândul.
În acest context, reprezentanții Termoenergetica București (CMTEB) au transmis vineri, 26 august, către Direcția de Asistență Tehnică și Juridică a Primăriei Capitalei, o adresă prin intermediul căreia trag un semnal de alarmă. Compania avertizează că ar putea intra în insolvență și există riscul unor proceduri de executare silită, iar ANAF ar putea să pună poprire pe conturile Termoenergetica.
Reprezentanții Termoenergetica au mai atras atenția că intrarea în insolvență ar putea avea loc în curând, dacă nu sunt alocate fondurile necesare, compania fiind acum „în situație financiară critică”, iar bucureștenii vor suferi de frig la iarnă.
Lipsa unei decizii în acest moment pentru asigurarea finanțării sistemului de termoficare a Municipiului București va lăsa în frig locuitorii acestui municipiu pe durata sezonului de iarnă 2022-2023.
Termoenergetica:
Claudiu Creţu, director general al companiei Termoenergetica, a declarat la Antena 3 că Primăria condusă de Nicușor Dan trebuie să se împrumute pentru a achita datoriile, fiindcă „nu are banii necesari”.
„Datoriile sunt în jur de 400 de milioane de lei, datorii scadente acum, însemnând subvenţia pe ultimele trei-patru luni, şi încă 500 de milioane de lei, pierderile anilor 2020 şi 2021, deci vorbim undeva la 800 de milioane de lei”, a precizat directorul Termoenergetica.
Libertatea l-a contactat pe primarul general Nicușor Dan pentru un punct de vedere, însă edilul nu a răspuns.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Nicu_lae • 29.08.2022, 23:35
Orice alt comentariu e de prisos. Hai pa https://europeangeothermalcongress.eu/wp-content/uploads/2019/07/CUR-23-Romania.pdf