De luni, barurile şi restaurantele sunt deschise, dar patronii trebuie să respecte reguli stricte: distanţa între mese trebuie să fie de minimum 2 metri şi la o singură masă au voie cel mult 4 persoane.
Asta a însemnat pentru mulţi să îşi regândească planul terasei, în încercarea de a reuşi să scoată cât mai multe mese pe terasă şi de a-şi maximiza veniturile, după 2 luni de lipsă de activitate.
Fiecare centimetru a contat, aşa că angajaţii au stat să măsoare cu ruleta distanţele dintre mese.
Fiecare patron a investit cât a putut de mult în igienizarea spaţiului pe care îl deţine, iar multe dintre terase au fost spălate şi cu dezinfectant.
Unii patroni au avut însă probleme cu a găsi angajaţi. Au trebuit să renunţe la cei vechi, din imposibilitate de a-i plăti, iar acum au avut prea puţin timp la dispoziţie pentru a găsi alţii noi.
Doi proprietari au spus, pentru Libertatea, că nu cred că vor putea deschide chiar de luni, pentru că nu au cum să termine toată munca de rearanjare, astfel încât toţi clienţii să fie în siguranţă.
Ca să grăbească lucrurile, patronii au angajat şi muncitori străini, despre care spun că au fost mai uşor de găsit decât românii.
Proprietarii speră că peste două săptămâni măsurile să fie relaxate suplimentar, pentru că ei nu se aşteaptă ca în actualele condiţii să reuşească să facă vreun profit.