Restaurantele frecventate de bucureșteni

Bucureștiul, cu o populație de două milioane de locuitori, are numeroase restaurante. În timp ce localuri precum Caru’ cu bere și Hanu’ lui Manuc sunt populare printre turiști, localnicii preferă adesea restaurante „ascunse în interiorul conacelor istorice sau deghizate în umile tarabe de piață”.

Băcănia Veche, situată lângă Piața Română, impresionează cu preparatele sale care aduc aminte de copilărie. Friptura de porc fragedă în sos de prune este așezată „pe cel mai pufos piure de cartofi”, notează sursa citată.

Arzu, un local plin de viață care amintește de delicatesele lui Yotam Ottolenghi, este cunoscut pentru „aromele îndrăznește”. În meniu se găsește și pate de pui cu stafide înmuiate în vin, dar și cartofi dulci cu arahide picante.

15A, ascuns într-o vilă Art Nouveau, îi poartă pe clienți în trecut cu decorul său, dar oferă un meniu modern: clătite cu feta și spanac, ruladă de porc învelită în prosciutto și biban gratinat cu ciuperci sălbatice.

Pentru o gustare rapidă, Senviș este recomandat de localnici datorită ingredientelor de calitate și combinațiilor de arome. Aici, sandvișurile sunt umplute cu sos de anghinare, vinete și salată caprese, toate învelite într-o chiflă artizanală.

Cârlanul Ponta a comis-o. Vorba românului, „gura bate curul”
Recomandări
Cârlanul Ponta a comis-o. Vorba românului, „gura bate curul”

Terasa Obor este locul ideal pentru a savura mici tradiționali. „Serviți cu pâine pufoasă și muștar picant, micii sunt o delicatesă a bucătăriei stradale românești”, mai scrie sursa citată.

Restaurantul unde poți savura „România pe farfurie”

„Scena gastronomică din București evoluează. Seamănă cu un escargot, un melc. Se mișcă încet pe drumul său, vreau să cred că în direcția bună. Cu toate acestea, lucrul bun la un melc este că își poartă casa cu el, mereu, pe spate”, a spus Radu Ionescu-Feher, executive chef la restaurantul KAIAMO.

Recunoscut de Gault & Millau România drept unul dintre cele mai bune restaurante din țară, KAIAMO este inclus în ghidul 50 Best Discovery, fiind în fruntea mișcării fine dining. La KAIAMO, preparate simple precum sfecla roșie și brânza de capră sunt transformate în opere de artă culinară cum ar fi „La Blouse Roumaine” a lui Henri Matisse.

Bucătarul Alex Petricean de la NOUA oferă o experiență unică: „România pe farfurie”, unde oaspeții descoperă tradițiile culinare ale diferitelor regiuni printr-o hartă puzzle din lemn.

Kané, unde bucătar-șef este Daniel Pǎlici, se concentrează pe produse de sezon și locale. Pǎlici aduce la masă surprize prin utilizarea creativă a ingredientelor, cum ar fi vinetele care capătă calitățile Camembertului. 

Agricultura României, afectată sever de schimbările climatice. Producția de cereale ar urma să scadă semnificativ în următorii 50 de ani
Recomandări
Agricultura României, afectată sever de schimbările climatice. Producția de cereale ar urma să scadă semnificativ în următorii 50 de ani

Bucureștiul îmbrățișează arome internaționale, cu restaurante și cafenele noi. Pentru sushi, Tobiko Sushi Fusion este locul ideal, unde chef Alexandru Gușǎ pregătește Dragon Maki cu creveți tempura, avocado, anghilă, căpșuni și piure de mango. 

Napoletanii oferă pizza tradițională napolitană, cu ingrediente precum trufe și prosciutto crudo. IMZA, situat în Dorobanți, servește delicatese turcești precum biluțe cu pastramă.

Pata Negra, lângă Piața Victoriei, are în meniu preparate spaniole: crochete de caracatiță și tataki de ton. 

   

Istorii electorale

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

AVEM IMAGINILE! Nu au recunoscut că se iubesc, dar pozele spun tot! Cum au fost prinși ziua în amiaza mare / FOTO
Unica.ro
AVEM IMAGINILE! Nu au recunoscut că se iubesc, dar pozele spun tot! Cum au fost prinși ziua în amiaza mare / FOTO
La 3 săptămâni după ce Călin Georgescu a pus-o să-și retragă candidatura, Anamaria Gavrilă face un anunț complet neașteptat: „Așa începe sfârșitul...”
Viva.ro
La 3 săptămâni după ce Călin Georgescu a pus-o să-și retragă candidatura, Anamaria Gavrilă face un anunț complet neașteptat: „Așa începe sfârșitul...”
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Dragoș Pătraru. Realizatorul TV e căsătorit de 26 de ani și are doi copii mari: ”Mi-a luat o lună să o conving să ne întâlnim!”
Libertateapentrufemei.ro
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Dragoș Pătraru. Realizatorul TV e căsătorit de 26 de ani și are doi copii mari: ”Mi-a luat o lună să o conving să ne întâlnim!”
Lecție „barbară" în Cecenia. Cadavrul unui băiat acuzat că a atacat un polițist, lăsat să zacă în fața mulțimii
Adevarul.ro
Lecție „barbară" în Cecenia. Cadavrul unui băiat acuzat că a atacat un polițist, lăsat să zacă în fața mulțimii
Diana Dumitrescu, declarații despre problemele din relația cu soțul ei, după 6 ani de căsătorie: „Nimic nu e perfect, nimic nu e ceea ce pare, oamenii…”
Elle.ro
Diana Dumitrescu, declarații despre problemele din relația cu soțul ei, după 6 ani de căsătorie: „Nimic nu e perfect, nimic nu e ceea ce pare, oamenii…”
Unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România a recunoscut că și-a înșelat nevasta! "Soţia mea a aflat, m-a certat, mi-a dat câteva palme"
Unica.ro
Unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România a recunoscut că și-a înșelat nevasta! "Soţia mea a aflat, m-a certat, mi-a dat câteva palme"
Despăgubirile primite de un român, lăsat fără permis 2 ani după un drugtest greşit. "Mi-a ieşit opiu"
Observatornews.ro
Despăgubirile primite de un român, lăsat fără permis 2 ani după un drugtest greşit. "Mi-a ieşit opiu"
Horoscop 11 aprilie 2025. Leii au șansa de a-și proteja liniștea sufletească, făcând un efort real pentru a păstra armonia în relațiile cu cei dragi
HOROSCOP
Horoscop 11 aprilie 2025. Leii au șansa de a-și proteja liniștea sufletească, făcând un efort real pentru a păstra armonia în relațiile cu cei dragi

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI