În realizarea studiului, s-au analizat mai multe aspecte, cum ar fi calitatea serviciilor medicale, mâncarea, numărul de ieşiri la restaurant sau la teatru, dar şi stabilitatea de pe scena politică, arată realizatorii studiului, potrivit Digi24.
Bucureștenii se confruntă zilnic cu aglomeraţie în trafic, aglomeraţie la metrou, mizerie pe străzi, cozi în spitale ori lipsuri majore în unităţile sanitare. Se mai adaugă poluarea ori deficiențe ale administrațiilor locale.
Capitala a coborât pe locul 109 în topul oraşelor lumii în funcţie de calitatea vieţii, cu două poziții față de anul trecut. Pentru a realiza acest clasament asupra calității vieții urbane au fost luate în calcul zece criterii. Printre acestea se numără stabilitatea politică, mediul economic, dar şi libertatea presei.
Toate aceste probleme ne influenţează, fără să conştientizăm, spun specialiştii.
”Crește nivelul de frustrare socială, asta înseamnă că oamenii sunt mai puțin politicoși, mai puțin atenți cu cei din jur, crește nivelul de individualism, fiecăruia îi pasă doar de viața sa, nu se gândește la comunitate, nu se gândește la binele comun” susține sociologul Iulian Stănescu.
În topul orașelor cu o calitate superioară a vieții se află Viena, Zurich şi Vancouver. La popul opus, capitalele Yemenului, Republicii Centrafricane şi Irakului sunt oraşele cu cea mai slabă calitate a vieţii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro