Potrivit intenției Executivului, ziua de 30 aprilie, care pică luni, va fi liberă și se va recupera cu altă ocazie. Astfel, bugetarii vor putea pleca în vacanța de 1 mai în zilele de 28, 29,30 și 1 mai, care e zi liberă oficială.
Guvernul urmează să se reunească, joi, în ședința de Guvern. Pe ordinea de zi a ședinței ar urma să se afle și o decizie a Ministerului Muncii care vizează stabilirea unei punți pentru bugetari, astfel încât să stea mai mult în vacanța de 1 mai.
Și elevii vor fi liberi, luni, potrivi surselor.
Vacanța de Paște a fost tot de patru zile, după ce s-a dat legea prin care Vinerea Mare a devenit, oficial, zi liberă. Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 12 martie, decretul de promulgare a legii. Proiectul de lege inițiat de deputați UDMR, PSD, PNL, PMP și minorități a trecut de plenul Senatului și de plenul Camerei Deputaților în decurs de două săptămâni.
Zile libere 2018. Ce zile libere avem în 2018, potrivit Codului Muncii:
- 1 ianuarie (luni) și 2 ianuarie (marți) – Anul Nou
- 24 ianuarie (marți) – Ziua Unirii Principatelor Române
- 6 aprilie 2018 (Vinerea Mare este zi liberă)
- 8 aprilie 2018 (duminică) și 9 aprilie (luni) – Paștele
- 1 mai (marți) – Ziua Muncii
- 27 mai (duminică) și 28 mai (luni) – Rusalii
- 1 iunie (vineri) – Ziua Internațională a Copilului
- 15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului
- 30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei
- 1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Națională a României
- 25 decembrie (marți) și 26 decembrie (miercuri) – Crăciunul
Nu uitați, potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu, sau vor avea liber într-o altă zi aleasă de ei (angajați).