PNL a depus peste 300 de amendamente, iar USR, 270 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2018
UPDATE ora 13.30 PNL a depus 359 de amendamente la proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale. 16 amendamente au fost depuse la proiectul legii bugetului de stat, iar din restul de 343 de amendamente depuse la anexe, cinci se referă la bugetul asigurărilor sociale de stat. Și USR a depus 270 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat, cele mai multe vizând investiţii în infrastructură, sănătate şi educaţie, a declarat, luni, deputatul USR Claudiu Năsui.
„Am depus 270 de amendamente care privesc textul legii şi anexele. În general, ceea ce ne dorim sunt mai puţini bani în PNDL, în faimosul program din pixul domnului Dragnea – puşculiţa partidelor- şi dorim mai mulţi bani pentru investiţii concrete în infrastructură, sănătate, educaţie. Nu am prioritizat o zonă anume. De exemplu, pentru educaţie ne dorim consolidarea şcolilor. Credem că acolo ar trebui transferate resursele”, a afirmat Năsui, la Parlament.
Premierul Mihai Tudose este așteptat, luni, dă prezinte proiectul și în fața colegilor din grupurile parlamentare reunite ale Partidului Social Democrat.
Peste 3.000 de amendamente au fost deja depuse de PMP la bugetul pe 2018. Parlamentarii cer bani pentru metroul din Drumul Taberei, grădinițe și creșe ,dar și pentru continuarea lucrărilor la centura Bucureştiului. PMP solicită celor de la PSD să adapteze bugetul ţării la realităţile României, să nu risipească banii românilor doar pe programe ce încurajează nemunca şi să aloce fonduri către domeniile a căror dezvoltare ar putea aduce mai multă prosperitate ţării.
Guvernul a adoptat miercea trecută proiectul de buget pe 2018, acesta bazându-se pe o creștere economică de 5,5%, o inflație de 3,1% și un deficit sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB). Salariul minim va urca cu 9%, pensiile vor crește cu 10%, iar pensia minimă cu 23%.
Și în coaliția de guvernare sunt nemulțumiri fațăp de proiecția bugetară pe anul viitor. Primarul Capitalei i-a reproșat premierului că nu își poate realiza unele obiective în Bucureşti din cauză că nu a primit suficient sprijin din partea Guvernului.
„Am fost un soldat respectuos, nu am făcut declarații neplăcute la adresa Guvernului, deși aș fi avut motive ca primar general. În ultima jumătate de an suntem în așteptare cu proiecte comune Primărie-Guvern și ele nu înaintează absolut deloc. A promis sprijin, lucru care nu s-a materializat, am și exemple concrete, dacă va fi nevoie le voi spune. Eu încă mai sper pentru că vorbesc cu alți colegi din țară, și ei dezamăgiți pentru că proiectele sunt în stand by sau pe liste de așteptare”, spunea Firea despre colaborarea cu premierul.
Ulterior, cei doi au avut o discuție și s-au împăcat. Însă, soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, primarul independent al oraşului Voluntari, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de culoarea politică, cerându-le să-şi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul bugetului pe 2018.
”Vreau să ies în stradă, să protestez. Nu mă voi alătura #rezist. Dacă tot s-a spus că este piața protestelor, dacă dl premier a spus că nu este o mare problemă și că putem protesta fără să avem o aprobare, de ce nu aș putea să protestez și eu? De ce nu ar putea să vină lângă mine alți primari sau cine vrea să protesteze în Piață? Cu atât mai mult cu cât sunt convins că Jandarmeria va avea grijă să nu ne luăm niciunul dintre noi un box în față” a spus Pandele, la Antena 3.
Citește și:VIDEO/Corina își donează hainele adolescentelor care nu-și permit. „Păstrez doar piesele spectaculoase”