3835-109985-45ed1.jpg3835-109985-45ed1.jpg

Recompensa a fost însă pe măsură, deoa­re­ce ţuica le-a dezmorţit os­cioarele îngheţate, iar fasolea aburindă i-a uns pe bucureşteni pe suflet.

3835-109987-45edarmata.jpg3835-109987-45edarmata.jpg

Ca în fiecare an, fai­moa­sa fasole cu a­fu­mătură a fost făcută de patru bucătărese de la centrul de plasament „Colţ Alb”. Femeile pre­gă­tesc de 8 ani această mân­­care pentru ziua de 1 De­cembrie şi, deşi mun­­­cesc pe brânci ca să o facă, sunt încântate de sar­cină.

3835-109986-45edcopil.jpg3835-109986-45edcopil.jpg

Mâncarea, gătită în 7 ore

„Ne place foarte mult să pregătim fasolea cu afumătură, mai ales când a doua zi, după ce mănâncă, oamenii se ling pe buze”, ne-a po­vestit Mariana Muraru, una dintre cele 4 bu­cătărese.

Munca a fost însă pe măsura satisfac­ţiei.

Femeile au avut de ales 320 kg de fasole, de curăţat 87 kg de ceapă şi 25 de kg de morcovi, iar pentru prepararea mân­cării au folosit 215 kg de afumătură,  391 litri de ulei, 5 kg de sare, 45 de kg de bulion şi peste 2 kg de condimente. Pre­pa­rarea a durat 7 ore.

Parada a scos din case mii de bucureşteni

Românii şi-au sărbătorit ziua cu fast. Ca în fiecare an, de 1 Decembrie, mii de bucureşteni s-au înghesuit de dimineaţă să vadă parada militară de pe bd. Kise­leff. 

 ciuda frigului şi a ceţii foarte dense, aceştia au ieşit din apartamen­tele călduroase, s-au înfofolit cu fulare, căciuli şi mănuşi şi au stat mai bine de oră şi jumătate cu ochii aţintiţi pe spectacolul oferit de militarii români.

 
 

Urmărește-ne pe Google News