Recompensa a fost însă pe măsură, deoarece ţuica le-a dezmorţit oscioarele îngheţate, iar fasolea aburindă i-a uns pe bucureşteni pe suflet.
Ca în fiecare an, faimoasa fasole cu afumătură a fost făcută de patru bucătărese de la centrul de plasament „Colţ Alb”. Femeile pregătesc de 8 ani această mâncare pentru ziua de 1 Decembrie şi, deşi muncesc pe brânci ca să o facă, sunt încântate de sarcină.
Mâncarea, gătită în 7 ore
„Ne place foarte mult să pregătim fasolea cu afumătură, mai ales când a doua zi, după ce mănâncă, oamenii se ling pe buze”, ne-a povestit Mariana Muraru, una dintre cele 4 bucătărese.
Munca a fost însă pe măsura satisfacţiei.
Femeile au avut de ales 320 kg de fasole, de curăţat 87 kg de ceapă şi 25 de kg de morcovi, iar pentru prepararea mâncării au folosit 215 kg de afumătură, 391 litri de ulei, 5 kg de sare, 45 de kg de bulion şi peste 2 kg de condimente. Prepararea a durat 7 ore.
Parada a scos din case mii de bucureşteni
Românii şi-au sărbătorit ziua cu fast. Ca în fiecare an, de 1 Decembrie, mii de bucureşteni s-au înghesuit de dimineaţă să vadă parada militară de pe bd. Kiseleff.
ciuda frigului şi a ceţii foarte dense, aceştia au ieşit din apartamentele călduroase, s-au înfofolit cu fulare, căciuli şi mănuşi şi au stat mai bine de oră şi jumătate cu ochii aţintiţi pe spectacolul oferit de militarii români.