Pastă de peşte

Timp: 15 minute

Total: 7,00 lei

Ingrediente: o conservă de sardine în ulei, o lămâie, o ceapă albă, piper.

Preparare: se toacă ceapa, se desface cutia de sardine şi se pune cu tot cu ulei, se adaugă piper. Se mixează bine toate şi apoi se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă cu lingura. Se serveşte cu pâine prăjită.

Cod pane

Timp: 30 minute

Total= 9,00 lei

 Ingrediente: 300 g file de cod, 250 ml apă minerală, 4-5 linguri de făină, 2 linguri ulei, ½  linguriţă rasă pudră de usturoi, ½ linguriţă oregano, sare, piper, o lingură de pesmet, ulei pentru prăjit.

Preparare: se amestecă apa minerală cu uleiul şi cu o linguriţă rasă de sare. Se încorporează câteva linguri de făină pentru a obţine un aluat de consistenţa celui de clătite. Se adăugă pudra de usturoi, piperul şi oregano. Se încinge uleiul pentru prăjit. Se amestecă 2 linguri de făină cu puţină sare şi piper şi cu pesmet. Se trec fileurile de peşte (şterse cu un şervet de hârtie) prin făină, se scutură de exces şi se trec prin aluat. Se prăjesc pe ambele părţi. Se servesc cu lămâie şi salată.

Salată de icre

Timp: 20 minute

Total: 9,90 lei

Ingrediente: 100 g icre sărate de hering, 400 ml ulei, o felie de pâine, 200 ml apă minerală, sucul de la ½ lămâie; decor: măsline, felii de lămâie

Preparare: se pun icrele într-un bol şi se amestecă puţin cu mixerul. Se adaugă ulei, în fir subţire. Când are deja o consitenţă se adaugă pâinea înmuiată în apă şi stoarsă şi se mixează. Se continuă cu uleiul. Se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie şi se adaugă alternând cu apa minerală şi cu uleiul. Icrele se aşază pe un platou şi se ornează cu felii de lâmâie şi cu măsline.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News