Evenimentul se încheie mâine, la Romexpo. Între orele 12.00 și 14.00 intrarea este liberă. Costul unui bilet este de 29 de lei.
Sosul indian din 32 de ingrediente
Printre rulotele cu mâncare o găsiți și pe cea unde se gătește cu specific indian. „Avem un sos cu 32 de ingrediente, printre care cardamon, foi de dafin, concentrat de roșii, ardei verde iute, ghimbir, scorțișoară și multe altele. Mâncarea este aromată, dar am adaptat-o, ca să fie pe placul românilor. Avem și chifteluțele din ceapă, cu făină de năut și făină de orez. Toate sunt delicioase„, spune Radu Voica (foto).
„Hamburgerul sârbesc” e gata într-un minut
Bucureștenii s-au înghesuit ieri să cumpere pleşcăviţa. „Hamburgerul sârbesc” are tot mai mulți fani.
„Este o chiftea care a fost gătită prima dată după această rețetă în Serbia. Termenul vine de la «a pleșcăi», a bate bucata de carne în palme până se face foarte subțire. Se pune, apoi, pe plită. Carnea poate să fie făcută cu ceapă, cu cașcaval, cu bacon, sunt mai multe variante. Aici avem varianta clasică, din amestec de carne de vită și porc și alte ingrediente care sunt secrete. Se servește într-o chiflă, cu pâine de casă, făcută manual, care e coaptă în cuptor. Se servește cu cremă de brânză picantă sau cu iaurt mai gros, se pune ceapă, roșie, castravete, salată, cum dorește fiecare și apoi se poate pune ardei iute pisat. Normal rețeta e foarte picantă, dar românii nu sunt mari amatori de picant„, spune Teodor Străjeru, patronul firmei.
Sendviș asiatic cu pâine gătită la abur
Unii bucătari prepară pâine după rețete asiatice: „Pregătim pâinică gătită la abur. «The bun» se numește produsul nostru, adăugăm apoi un sos cu maioneză, apoi morcov, gulie, castravete și ceapă roșie murată și, la alegere, se poate pune carne de vită, pui, porc sau ciuperci„, spune Alin Șelaru. Prețul unui astfel de sendviș este de 24 de lei.
CITEȘTE ȘI: