Telefoane care suna incontinuu, tastaturi care pocnesc sacadat, vecini care palavragesc – micile neplaceri care apar la birou pot avea o rezolvare, potrivit careerbuilder.com.
Lucrurile care dispar in mod constant de pe birou. De evitat: daca ti-a disparut capsatorul, nu-l inlocui cu unul care apartine unui coleg. Se recomanda: este greu sa-ti monitorizezi lucrurile atunci cand nu esti la birou, dar poti evita anumite probleme. Urmatoarea data cand cineva vine la tine pentru a ‘imprumuta’ un capsator sau un sticker, indruma-l la departamentul cu produse de papetarie.
Zgomotele constante din jur. De evitat: sa tipi din toti plamanii ‘Liniste!’. Se recomanda: folosirea castilor pentru a elimina sunetele. ?n momentul in care zgomotele sunt prea puternice pentru a le suporta, retrage-te intr-un loc linistit, precum sala de sedinte.
Daca este mult zgomot, pune-ti castile pe urechi
Obsesia colegului pentru o trupa muzicala. De evitat: sa imprumuti de la cineva un CD cu Britney Spears si sa pui in mod repetat melodia ‘You Drive Me Crazy’. Exista totusi unele sanse ca vecinul sa inteleaga mesajul. Se recomanda: situatia poate fi rezolvata daca iti rogi colegul sa utilizeze casti. Daca vecinul nu capituleaza, negociati asupra unui volum sonor rezonabil sau asupra anumitor momente din zi cand acesta poate sa asculte muzica pe care o prefera.
Colegul care barfeste pe toata lumea. De evitat: sa te alaturi tuturor conversatiilor din birou sau sa dezvalui informatii confidentiale pe care colegul le-ar putea transmite mai departe. Se recomanda: sa-i spui clar colegului ca nu esti interesat de conversatie.
Colegul care mananca peste la pranz. De evitat: sa folosesti un parfum puternic, pentru ca acesta nu va contracara mirosul mancarii. Se recomanda: nu le poti spune celorlalti ce sa manance, dar poti promova o atmosfera mai proaspata dandu-te ca exemplu. Alege mancaruri cu miros mai putin puternic.