Maria, care este văduvă, și fiica ei Sanda Ghiurcușor, în vârstă de 57 de ani, au stat lângă o ușă care dădea afară, fapt ce le-a obligat să poarte căciuli de lână pentru a se încălzi.

Neputând înfrunta o altă noapte pe un coridor fără „intimitate”, Maria a renunțat și a plecat acasă, la 25 de ore și jumătate după ce a ajuns la spital.

Situația este aceeași în toate spitalele din țară

Potrivit fiicei sale, Sandra, alți pacienți le-au spus că așteptau acolo de câteva zile. Femeia a declarat că personalul „stânjenit” i-a transmis că situația este aceeași în toate spitalele din țară.

Autoritatea medicală din Banstead, Surrey, a dorit să sublinieze că frustrările femeii nu erau legate de personal.

„A fost ca o zonă de război – era un șir mare de paturi lângă perete. Am fost puși direct pe hol, lângă ușile automate, așa că ne-a venit frig – a fost o noapte foarte proastă. Oamenii treceau pe lângă noi, cei care făceau curățenie la fel, nu există intimitate”, a mărturisit Sanda Ghiurcușor.

„O persoană mi-a spus că stau acolo de duminica trecută (n.r. – trei zile). Mama mea este foarte fragilă și confuză acum. Șefa (n.r. – spitalului) mi-a spus că așa este în fiecare unitate medicală din țară. Nu este vina doctorilor – puteți vedea că personalul este stresat și jenat”, a continuat Sanda Ghiurcușor.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Nu-mi venea să cred că sunt în Anglia”

Aceasta a ajuns cu mama ei la spital, marți, 17 septembrie, în jurul orei 18.30. Maria a fost supusă unei scanări CT a capului și unor teste a vezicii urinare, apoi a fost trimisă la un consultant pentru alte teste, dar a decis că nu mai poate rămâne încă o noapte pe coridor. Ea era încă pe hol, miercuri, la ora 20:00, când a decis să se externeze.

Originară din România, Sandra a spus că situația din spital a întristat-o. „Este trist. Nu-mi venea să cred că sunt în Anglia. Nici în România, oamenii în vârstă nu ar fi tratați așa”, a spus Sanda Ghiurcușor.

„Acestea nu sunt condițiile în care vrem să avem grijă de ei”

Mariei i s-au schimbat unele medicamente înainte de a părăsi spitalul și a fost trimisă la un alt consultant pentru analize suplimentare.

„Deși facem întotdeauna tot ce putem pentru pacienții noștri, acestea nu sunt condițiile în care vrem să avem grijă de ei și ne pare foarte rău că doamna Bodea nu a avut o experiență plăcută”, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalelor Universitare Epsom și St Helier.

„Când serviciile noastre sunt excepțional de ocupate, așa cum sunt în acest moment, uneori trebuie să avem grijă de oameni din alte zone ale spitalului până când devine disponibil un pat – aceasta este întotdeauna doar o măsură temporară și pacienții sunt supravegheați tot timpul de echipe clinice”, a conchis purtătorul de cuvânt.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News