Districtul Diamantelor din Tel Aviv poate fi accesat doar cu trenul, care vine pe un pod numit Podul Diamantelor. Aici fiecare vizitator este amprentat înainte de a intra. Dacă un diamant dispare, complexul este închis automat.

Exporturi de diamante de 15,5 miliarde de dolari pentru Israel

Bijutierii din Israel sunt specializați numia pe diamante mari deoarece nu pot concura bijutierii specializați pe pietre mici din India sau China. Cu toate acestea, în 2017 exporturile de diamante ale Israelului s-au ridicat la 15,5 miliarde de dolari, o cincime din piața mondială de 80 de miliarde de dolari.

Cea mai mare parte a tranzacțiilor se fac însă anonim, cu o strângere de mână și documente minime, potrivit Ministerului Justiției din Israel.

Spălare de bani și finanțarea activităților criminale

Aceste ape tulburi au făcut deseori ca FBI și Europol să vizeze comerțul cu diamante pe motiv că este un vehicul pentru spălare de bani și finanțare a unor activități criminale.

Ei bine, bursa diamantelor vrea să rezolve această problemă prin folosirea unei monede virtuale.

De fapt, bursa vrea să lanseze două criptomonede, dar a prezentat detalii doar despre una dintre acestea.

Moneda virtuală se va numi Cut

Iar aceasta se va numi Cut (Tăietura – n.r.), care va fi disponibilă doar dealerilor. Traderii din întreaga lume vor primi portofele digitale după ce sunt verificați de către bursă.

Fiecare tranzacție va fi verificată și stocată în blockchain, care va fi public. Identitatea deținătorilor de pietre prețioase nu va fi publică, însă, dar bursa va furniza aceste informații autorităților, în cazul în care acestea le vor solicita.

În acest moment, transferurile bancare privind traznacțiile cu diamante durează mai multe zile. De asemenea, comercianții nu vor să dea piatra prețioasă până când nu văd banii în cont, la fel și cumpărătorii.

Totuși, dealerii de diamante așteaptă să vadă cum va fi reglementată noua tehnologie.

Bitcoin a pierdut 70% din valoare în ultimele două luni, scăzând de la aproape 20.000 de dolari până la 8.800 de dolari, cât e acum.

Era blockchain

Totuși, tehnologia blockchain este din ce în ce mai folosită.

UNICEF, agenția pentru copii a Organizației Națiunilor Unite, a făcut apel la gamerii din întreaga lume pentru a ”împrumuta” o parte din puterea de procesare a plăcilor lor grafice pentru a mina Ethereum pentru copiii din Siria.

Compania americană Kodak a anunțat la rândul său că va lansa o monedă digitală destinată fotografilor. De asemenea, aplicația de mesagerie Telegram are de gând să își lanseze o monedă proprie și un serviciu de transfer de bani.

Urmărește-ne pe Google News